3 obiceiuri proaste cu care sa nu-ti inveti animalul de companie

Toti cei care au avut eternul vis de a detine un animal de companie, tind sa comita o serie de greseli in cresterea si educarea acestuia atunci cand visul devine realitate.

In ciuda iubirii enorme pe care ajungem s-o purtam vizavi de animalul de companie, trebuie sa stii ca nu toate obiceiurile si tabieturile sunt sanatoase, atat pentru relatia voastra, cat si pentru el si sanatatea acestuia. De aceea, astazi va vom vorbi despre 3 dintre cele mai proaste obiceiuri cu care nu trebuie sa-ti inveti niciodata animalul de companie, astfel incat sa aveti o relatie armonioasa.

 

l  Atentie infinita fara conditionare

Atunci cand greseste, animalul nu trebuie batut. Violenta poate duce la traume foarte mari, in niciun caz la educarea acestuia. Totusi sunt si persoane care dragalesc animalele non-stop chiar si atunci cand gresesc, animalele invatandu-se sa beneficieze de atentie in permanenta. Atunci cand greseste, ar trebui sa eviti temporar sa-i acorzi o atentie calduroasa, pe care el o va percepe drept o rasplata. De altfel, dragostea si atentia permanenta il va face sa depinde de tine si de atentia ta 24/7 si nu-ti vei mai putea derula activitatile corespunzator. Asigura asadar un echilibru.

 

l  Alimente oferite auxiliar

Nu-ti invata animalul de companie sa manance in permamenta din palma sau sa consume apa din anumite instrumente (de ex. din seringa). Acest lucru se poate transforma intr-un tabiet iar animalul va refuza sa se alimenteze in mod obisnuit.

 

l  Mancare

Evita sa-i oferi animamului mancare de oameni, de consum uman. Cu siguranta nu-ti face placere sa-l surprinzi pe masa, cu labuta in castron etc. nu-i asa?