Sederea la maternitate, dupa nastere

Sederea la maternitate

Furtuna nasterii a trecut. Epuizata, fericita poate pana la lacrimi, te gasesti in camera si, pentru prima oara, fata in fata cu bebelusul, devenit fiinta reala, vizibila. Primele cuvinte, primele sarutari, primele mangaieri. Cum vor trece aceste prime zile, aceste prime nopti din viata voastra comuna? Trebuie sa lasi intreaga familie sa vina in camera atunci cand nu­ti doresti decat intimitate si odihna? In aceste momente trupul tau isi revine incet din socul nasterii si cere mult somn.Ai nevoie de cat mai multa odihna atat tu cat si noul nascut.

Vizitele

Urmarile nasterii

Vizitele

O zi la materinitate nu este deloc o zi de odihna! Vei fi trezita de la ora 7 (cel tarziu) de asistenta care verifica in fiecare dimineata temperatura si pulsul tinerelor mame. Urmeaza micul dejun si sosirea bebelusului in camera, daca el a petrecut noaptea in sectia de nou-nascuti. Primul biberon. Apoi incep vizitele:

personalul de serviciu care face curatenia in camera

asistenta de puericultura care face impreuna cu tine ingrijirea bebelusului si te indruma la alaptare

medicul care te-a asistat la nastere si trece sa te vada

pediatrul care raspunde la intrebarile tale privind bebelusul si controleaza starea lui de sanatate

moasa care supravegheaza urmarile nasterii

infirmiera care iti acorda ingri jirile in caz de cezariana sau Ea te ajuta sa te scoli si sa mergi cateva minute incepand din a doua zi de dupa nastere.

Dupa-amiaza, taticul, copii, parintii si prietenii, nerabdatori sa cunoasca bebelusul, vin la tine in camera, cu bratele pline de cadouri si de flori,primesti multe telefone, mesaje de felicitari. Nu-i lasa sa te copleseasca! Vizitele sunt si pot deveni obositoare: trebuie sa vorbesti neincetat, sa dai sa suga sub privirile tuturor, sa adormi bebelusul in mijlocul conversatiilor, care sunt adesea vesele si galagioase. Fii egoista: cere prietenilor si parintilor sa te viziteze mai bine acasa, cand te vei reintoarce odihnita. Vor intelege fara sa se supere. Trebuie sa profiti la maxim de aceasta saptamana scurta pentru a te odihni complet, atata vreme cat altii se ocupa de bebelus. Inmagazineaza resurse pentru momentul cand vei sta singura acesa.

Bucuria cea mare a acestor zile in maternitate este descoperirea bebelusului si vizitele taticului!

In pofida acestui anturaj, a acestei agitatii permanente, nu rareori se intampla sa te simti, in mod paradoxal, singura si dezarmata in fata noii vieti care te asteapta si in fata noului tau copil. Nu te nelinisti, nu este altceva decat baby-blues…