Tehnici de masaj dupa Rinoplastie

Tehnici de masaj dupa Rinoplastie Tehnici de masaj dupa Rinoplastie

Deci, ai făcut pasul pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale de rinoplastie. Și, așa cum ai fost informat anterior cu privire la inevitabilitatea sa, ai rămas cu umflături postoperatorii. Pentru tine, drumul spre recuperare completă poate părea ca o rută internațională extrem de lungă. Nu ești singur; multe persoane trec prin aceleași stări după operația de rinoplastie. Cu toate acestea, mulți pacienți apelează la tehnici de masaj pentru a ajuta și accelera recuperarea.

De ce sunt importante tehnicile de masaj după rinoplastie?

După cum probabil știi, după operația de rinoplastie pot apărea umflături la nivelul nasului care pot cauza formarea de țesut cicatricial. Acesta poate remodela nasul într-o formă nedorită. Având în vedere acest lucru, aceste exerciții nazale ajută, de asemenea, la modelarea nasului în timpul procesului de recuperare. 

În majoritatea cazurilor la nivelul foselor nazale se introduc meșe care vor fi menținute astfel 1-2 zile, iar la exterior este confecționat un pansament din benzi adezive peste care se aplică apoi o atelă nazală din plastic pe care medicul chirurg o va scoate după 10 zile.

În urmă intervențiile la nivelul structurii nasului, oasele devin mai fragile - ceea ce înseamnă că pot avea tendința de a se deplasa înapoi la locul normal până la aproximativ 8 săptămâni după operație - atunci când oasele au avut timp să formeze o legătură mai solidă.

Când ar trebui să aplic tehnicile de masaj?

În primele câteva săptămâni de recuperare după eliminarea firelor, se recomandă practicarea exercițiilor de masaj. Acest lucru este foarte critic - mai ales dacă tu sau medicul tău chirurg observați că osul nasului a derivat puțin din cauza umflăturilor. 

Nu trebuie să te îngrijorezi de acest lucru pentru că medicul chirurg va fi alături de tine pe tot parcursul recuperării, astfel vei putea discuta cu acesta toate preocupările pe care le poți avea chiar și după operația de rinoplastie.

Află mai multe despre arta sculpturii nazale

Rinoplastia sau arta sculpturii nazale și chirurgia minim invazivă sunt doar câteva dintre domeniile de expertiză ale Dr. Bortolini Alin.  Dr. Bortolini adoptă o abordare conservatoare a rinoplastiei, se concentrează pe menținerea suportului structural și caută un aspect natural „neoperat”. Poți programa o consultație sunând la 076PERFECT sau accesând site-ul www.beperfect.ro