Raporturile sexuale ar putea provoca o nastere prematura?

Nasterea prematura: raporturile sexuale ar putea provoca o nastere prematura?

Nu exista nici o legatura de tipul cauza-efect intre cele doua aspecte. Totusi, daca sunteti in ultimele luni si aveti contractii dureroase in timpul raportului sexual, este mai bine sa intrerupeti si sa consultati medicul.

Contraindicatii: care sunt acestea?

Exista anumite situatii medicale care cer unele reguli de prudenta.

Ati mai avut una sau mai multe nasteri premature. Evitati contactul sexual in primele doua luni sau cereti sfatul medicului.

Aveti sangerari: consultati repede medicul si evitati orice penetrare, ceea ce nu va impiedica, totusi, sa faceti dragoste altfel cu sotul dumneavoastra: mangaieri, atingeri etc.

In trimestrul al III-lea fiti extrem de vigilenta in cazul in care raporturile sexuale declanseaza contractii lungi si prelungite (poate ca este semnul inceputului de travaliu).

In ultimele saptamani, abtineti-va daca aveti placenta praevia (placenta asezata deasupra colului uterin); daca asteptati gemeni, daca suferiti de hipertensiune sau daca vi s-a rupt apa. Atentie: spitalizarea este obligatorie in acest caz deoarece exista riscul crescut al unei infectii foetale!

Riscuri: raporturile sexuale sunt riscante in timpul sarcinii?

Dragostea fizica este un act extrem de firesc in timpul sarcinii. Fatul este perfect protejat de lichidul amniotic si nu trebuie sa va temeti de nimic. O femeie insarcinata ramane femeie! Ascultati-va instinctele si purtati discutii cu partenerul, impartasindu-va impresiile. In timpul acestei perioade de 9 luni, libidoul dumneavoastra se va modifica: hormonii sunt versatili. Insa de regula, starea de graviditate nu trebuie sa va infraneze dorintele sau pe cele ale partenerului: este extrem de important sa va pastrati o viata de cuplu sanatoasa si sa fiti uniti. Nu ezitati sa abordati acest subiect si cu medicul: el are rolul de a va aduce linistea, chiar si in domeniile cele mai intime.

Pozitii: cele mai bune…

Misionarul:

Partenerul este lungit langa femeie, insa o inlantuie pentru a nu-i strivi burta. Este o pozitie ideala in primele luni, pentru ca mai tarziu burta femeii se va mari.

Pozitia sezand:

Sunteti fata in fata. Femeia se aseaza pe o perna, sta confortabil si isi inlantuie cu picioarele partenerul. Aceasta pozitie este recomandata si atunci cand burta este mai mare.