Secretele prezervativului si buna lui utilizareRamane deocamdata singurul mijloc de contraceptie care previne in acelasi timp transmiterea BTS. Celelalte modalitati de contraceptie permit numai prevenirea riscurilor de sarcina. De putin timp, prezervativul se declina si la feminin. Astfel ca daca vreti sa va bucurati de niste raporturi sexuale mai placute pentru ca sunt si protejate, descoperiti secretele prezervativului in versiune masculina.

Despre buna folosire a prezervativului

Trebuie sa stiti ca este singurul mijloc de contraceptie care va apara in acelasi timp si de contaminarea cu SIDA sau cu vreo alta Boala Transmisibila pe cale Sexuala (BTS). Celelalte mijloace de contraceptie (pilule, ovule, sterilet…) va permit numai evitarea riscului de sarcina.

Asa ca, pentru niste relatii mai placute si mai protejate, prezervativul!

A sosit momentul cel mare si tu nu reusesti sa citesti modul de folosire care este scris cu litere mult prea mici, mai este si intuneric si tu nu gasesti intrerupatorul…

Pentru ca noaptea pasiunii nebune sa nu se transforme intr-un fiasco total, citeste cu atentie cele 6 recomandari care urmeaza:

1.    Pentru o mai buna siguranta

Verifica daca ambalajul este intact si data expirarii. Deschide ambalajul cu atentie ca sa nu distrugi si prezervativul. Cu degetele! Nu cu dintii… controleaza-te putin! Ai grija sa nu agati prezervativul cu unghiile, cu inelul sau cu vreun alt obiect taios.

2.    Get up! Stand up!

Evita orice contact intre penis si corpul partenerei, deoarece se poate intampla ca o picatura de sperma sa se scurga inaintea ejacularii, Nu pune prezervativul decat atunci cand penisul este in erectie.

3.    Practica e totul!

Verifica daca partea care se deruleaza se afla in exterior. Apuca intre doua degete varful prezervativului (rezervorul) pentru a scoate aerul. Aseaza-I pe capul penisului si deruleazal pana la baza penisului in erectie tinandu-I in continuare de rezervor. Senzatia ciudata pe care o simti acum se va estompa dupa ce vei folosi prezervativul de mai multe ori.

4.    Un lubrifiant ne-gras

Pentru facilitarea penetrarii si ameliorarea protectiei, se recomanda folosirea unui gel lubrifiant ne-gras, pe baza de apa. Nu folosi primul lucru care iti cade in mana, in special nu unt, vaselina sau crema de intretinere! Daca uleiul iti poate fi util la masina sau salata, nu este un ingredient al retetelor amoroase. corpurile grase deterioreaza prezervativul, il fac poros si deci permeabil.

5.    Fara evadari Verifica in timpul actului ca prezervativul sta bine. In caz contrar, pune unul nou.

6.    Un ultim effort

In sfarsit, retrage-te cat timp penisul este inca in erectie. Apoi, cu o batista de hartie, scoate prezervativul folosit si arunca-1 la gunoi (nu in vasul de toaleta!).

7.   De unde sa–I cumpar?

Acolo unde te-ai obisnuit: intr-un super market, farmacie sau chiar de la chioscul din spatele blocului…da, da, du-te sa vezi ca si aici poti gasi!

Calitatea nu variaza in functie de locul unde 1-ai cumparat. Insa de oriunde il cumperi, trebuie sa controlezi ceea ce scrie pe ambalaj, adica ambalajul trebuie sa contina inscriptia CE. Aceasta constituie o garantie de calitate, atesta respectarea de catre produs a normelor europene.