Cum sa faci o fapta buna

 

Ar trebui din cand in cand sa ne gandim la ceilalti din jur si sa mai facem cate o fapta buna pentru cei ce nu au diferite posibilitati. Faptele bune unori sunt gratuite, nu costa, si aduc numeroase satisfactii morale.

Desi veniturile au un rol foarte important in viata noastra, orice forma de ajutor prin intermediul careia ii putem ajuta pe ceilalti neconditionat, fara a cere nimic in schimb, este considerata o dovada de generozitate si mai presus de toate, de umanitate. Oricand roata s-ar putea intoarce si am putea avea nevoie la randul nostru de o mana de ajutor care ni s-ar putea intoarce inzecit. Asadar, faptele bune ne fac mai presus de toate oameni, ne ajuta sa ne implicam activ la nevoile comunitatii din care facem parte si, in acest mod, sa crestem frumos impreuna. Atunci cand intr-o comunitate lucrurile merg bine, pentru toti e loc de mai bine si de o dezvoltare armonioasa.

  

Daca pana in prezent consider ca nu ai facut nicio fapta buna si ai dori macar periodic sa incerci sa fii si tu mai bun si sa impartasesti bunatatea alaturi de alti oameni, poti face lucruri diverse, chiar si fara sa te coste.

 

De exemplu, un lucru foarte bun pe care il poti face e sa donezi, si nu musai bani, de care nu stii daca mereu ajung unde trebuie si sunt folositi exact asa cum se spune. Poti in schimb sa-ti faci curat, de pilda, printre haine. Vei gasi cu siguranta o serie de haine pe care nu le mai porti. Poti incerca sa le vinzi si sa redirectionezi castigurile catre o persoana nevoiasa, ce are nevoie de alimente, tratamente etc. sau poti inclusiv sa imbraci un suflet amarat si sa-I dai sansa sa fie vazut de comunitate cu alti ochi.

De asemenea, poti dona carti. Desi numarul celor care citesc este in scadere, sunt foarte multi copiii nevoiasi sau adulti, care si-ar dori sa aiba studii, sa citeasca etc. Astfel, aceste carti pe care in prima faza te-ai gandit sa le arunci, pot fi grozav de apreciate si dorite de altii.