Scapa singur/a de arsurile solare

Scapa singur/a de arsurile solare Scapa singur/a de arsurile solare

Vara, soare ... și ai uitat protecția solară? Vai! Ce ajută la arsurile solare? Avem cele mai bune sfaturi, remedii casnice și trucuri SOS pentru dvs. dacă aveți o arsură solară.

Reacționează rapid

De cele mai multe ori, amploarea arsurilor solare nu devine vizibilă timp de câteva ore. Cu toate acestea, nu ar trebui să așteptați și să vedeți dacă roșeața devine foarte rea. Pielea trebuie sprijinită chiar și la cel mai mic semn. Medicii recomandă administrarea a 1000 miligrame de acid acetilsalicilic atunci când descoperă arsurile solare. Acest lucru încetinește substanțele mesager care declanșează inflamația. O altă recomandare pentru arsurile rele sunt arsurile sau gelurile de hidrocortizon, pe care le puteți obține de la ghișeu la farmacie.

Răcire

Compresele reci ajută, de asemenea, la ameliorarea durerii și la reducerea inflamației. Puteți folosi fie o cârpă de in sau bumbac pe care ați înmuiat-o în apă rece. Sau puteți lua quark și iaurt de la frigider. Înainte de uscare, îndepărtați cu atenție cu un prosop umed pentru a nu irita în continuare pielea. Și: plicuri reci da, pachete reci sau cuburi de gheață nu. În caz contrar, degerături pot apărea pe lângă arsurile solare.

Produse After-Sun

Pentru a răsfăța pielea arsă, mulți recurg instinctiv la loțiunea de corp sau la unt și o aplică cât mai gros posibil. Cu toate acestea, cremele bogate pot face căldura să se acumuleze și numai să înrăutățească arsurile solare. Prin urmare, este mult mai bine să utilizați produse după soare care răcesc, donează umezeală și stimulează procesul de regenerare a pielii prin ingrediente active speciale. Aloe vera este un ingredient încercat și testat: are un efect hidratant, calmant și favorizează creșterea celulelor noi. Sfat suplimentar: păstrați loțiunea după soare în frigider.

Bea apă

Dacă sunteți ars de soare, ar trebui să beți mult. Acest lucru nu numai că stimulează procesul de regenerare a pielii, ci poate compensa pierderea de lichid și poate stimula circulația. Apa sub formă de spray poate ameliora și sentimentele de tensiune cauzate de arsurile de pe piele. Sprayurile termice cu apă au, de asemenea, un efect antiinflamator.

Quark Sau iaurt

Quarkul sau iaurtul din frigider pot fi utilizate ca o mască pe zonele afectate, ameliorând eficient durerea. Atenție însă: îndepărtați din nou masca înainte să se usuce, pentru a nu irita și mai mult pielea.

Aloe vera

Aloe Vera este arma secretă împotriva roșii pe piele. Deoarece planta este cunoscută a fi deosebit de hidratantă. Dacă aveți una acasă, ar trebui să tăiați o bucată și să aplicați lichidul de tip gel din interior în zona afectată a pielii. Alternativ, utilizați un gel de aloe vera de la farmacie sau farmacie.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos oferă pielii numeroși nutrienți care ajută pielea să se regenereze. Se răcește și are efecte antiinflamatorii.

Oțet de cidru de mere organic

Oțetul organic de mere este, de asemenea, excelent pentru arsurile solare. Acidul acetic dezinfectează zona sensibilă a pielii și poate ameliora mâncărimea. Atenție: Nu utilizați dacă se formează bule. Altfel acidul poate irita inutil pielea.