Cum sa eviti arsurile solare pe plaja sau la piscina

Cum sa eviti arsurile solare pe plaja sau la piscina Cum sa eviti arsurile solare pe plaja sau la piscina

Utilizarea cremelor protectoare si hidratante, sunt esentiale pentru a evita efectele negative ale expunerii la soare. Va oferim cateva sfaturi pentru un bronz perfect

Un corp bronzat este una dintre obsesiile multor oameni care frecventeaza piscinele si plajele in timpul verii. Fara indoiala, soarele este o sursa de energie si de sanatate, dar prea mult, este daunator. Pentru a evita principalele riscuri asociate cu expunerea prelungita la soare, cum ar fi cancerul de piele sau imbatranirea prematura, trebuie sa ne protejam pielea in mod corect si responsabil.

Va oferim o serie de sfaturi pentru a evita arsurile solare, desi amintiti-va ca cea mai eficienta aparare este moderarea:

Cum sa eviti arsurile solare pe plaja sau la piscina

Utilizati o crema cu protectie solara adecvata. Alegeti una care se potriveste cel mai bine cu caracteristicile pielii si cu conditiile de expunere la soare. Se recomanda alegerea intotdeauna a unei protectii inalte (FPS 30) sau a unei protectii foarte inalte (FPS 50+). Aplicati-o cu o jumatate de ora inainte de plaja si repetati aceasta operatie la fiecare 2 sau 3 ore, precum si dupa ce ati iesit din apa.

Expuneti-va la soare progresiv. Nu cadeti in tentatia de a petrece mult timp sub razele soarelui in cautarea bronzului. Primele expuneri trebuie efectuate treptat in perioade de 10, 15 si 20 de minute, de preferinta in miscare. Nu se recomanda mai mult de o jumatate de ora pe zi de expunere directa. In plus, trebuie sa evitam sa o facem intre orele 12.00 si 16.00, ceea ce inseamna ca lumina ultravioleta este mai intensa.

Prudenta extrema la copii sub 3 ani. La sugari si copii sub 3 ani, limitati expunerea la soare la inceputul diminetii sau la sfarsitul dupa-amiezii. Amintiti-va ca pielea pastreaza memoria radiatiilor primite de-a lungul vietii. Cu cat este mai mare doza de radiatii acumulate, cu atat este mai mare riscul aparitiei cancerului la varsta adulta.

Nu aveti incredere in zilele innorate. Radiatiile ultraviolete trec prin nori, astfel incat, produsele de protectie solara trebuie folosite si in zilele in care cerul este acoperit. De asemenea, trebuie sa tineti cont de reflectarea radiatiilor UV prin apa, nisip, iarba si, mai ales, zapada. Atat radiatia solara directa cat si asa-numita radiatie difuza, reflectata de sol, sunt importante. 

Purtati ochelari de soare si alte protectii fizice. Ochelari de soare potriviti sunt esentiali pentru a proteja ochii de radiatia solara. Asigurati-va ca au ochelari sunt capabili sa filtreze razele UVA si UVB. Folosirea palariilor va va ajuta sa va protejati de soare. Exista, de asemenea, haine cu filtre de protectie solara pentru copii si adulti si pentru sporturi de apa prelungite. In ceea ce priveste umbrelele, ele nu se protejeaza complet de pericolele soarelui; Materialul nu este un filtru UV. Parasolarul pastreaza 35% din radiatia solara, iar efectul opus poate fi generat daca, sub ea, expunerea este prelungita.

Folositi produse hidratante dupa expunerea la soare. Pielea sufera in timpul verii datorita deteriorarii produse de soare, temperaturilor ridicate si pierderii de apa. Pentru a compensa acest efect daunator, este foarte important, dupa timpul petrecut la soare, recurgeti la un produs bun aftersun care este atat calmant, linistitor, hidratant, antiinflamator si regenerant.

Examinati pielea. Daca observati pistrui sau alinite care isi schimba forma, dimensiunea sau culoarea, nu ezitati sa mergeti si sa consultati dermatologul.