Scapa de toate viiciile care pot dauna

Tigarile si drogurile

Daca nu ai puterea de a-ti intrerupe, pe timp normal, dependenta de drogurile tari sau slabe, momentul sarcinii te va ajuta poate sa te lasi. Asteptarea unui copil transforma majoritatea viitoarelor mamici si le da energia si vointa de a face pentru acesta ceea ce nu sunt in stare sa faca pentru ele insele.

Tigarile

Daca nu fumezi, nu incepe in timpul sarcinii ! Este de asemenea, recomandat sa eviti locurile unde risti sa inhalezi o cantitate mare de fum.

Daca fumezi, afla ca rolul nefast al tutunului a fost demonstrat stiintific si statistic de studii efectuate de multi ani de o mamica care fumeaza in timpul sarcinii da nastere unui bebelujs cu greutatea sub medie si sensibil. In plus, numarul de nasteri premature este superior la fumatoare. Iar dupa nastere, bebelusul va suferi un efect de privatiune. Ar fi pacat sa-i strici primele zile pe pamant.

Daca iti pare imposibil sa te lasi fara a te supune unui stress care ar putea fi tot atat de daunator pentru bebelus, incearca sa reduci consumul de tutun cat mai mult posibil.

Pentru a reduce consumul

Bea un pahar de apa de fiecare data cand ai pofta sa fumezi. Apa ” taie pofta „.

Fumeaza la ore fixe, repartizand pe durata zilei cele cateva tigari permise. De exemplu, fara tigara la sculare, una dupa masa, una inainte de cina si una pe

Medicamentele anti-tabac sub forma de comprimate, guma de mestecat sau plasture sunt contraindicate explicit pe timpul sarcinii. Acestea difuzeaza nicotina in organism si risca sa afecteze bebelusul.

Drogurile

Este util de precizat ca toate drogurile, tari sau slabe, au efecte redutabile asupra organismului tau si asupra bebelusului in timul sarcinii si al alaptatului.

canabisul conjuga efectele nocive ale nicotinei cu riscul de obisnuire a bebelusului

heroina, cocaina, morfina si amfetaminele sunt redutabile. Ele fragilizeaza mama (infectii, complicatii) si provoaca alteratii in formarea fatului. Acesta risca sa se nasca prematur, sa sufere de dificultati respiratorii si sa se afle in „stare de privatiune” in primele zile dupa nastere. Nou nascuti trebuie dezobisnuiti printr-un tratament pe baza de opiu care dureaza mai multe saptamani