3 Măști DIY pentru puncte negre care chiar funcționează

Cel mai probabil cu toții ne-am  confruntat măcar o dată în viață cu  punctele negre care apar pe față fiind extrem de deranjante vizual. Punctele negre apar atunci când aerul oxidează sebumul acumulat în exces la suprafața pielii. Acesta apare în general în față în zona T( nas, bărbie și frunte) unde pielea este mai uleioasă și produce mai mult sebum. Uneori punctele negre apar și pe corp dar doar în cazul unor dereglări hormonale.

Pentru a scăpa de punctele negre îți poți cumpăra produse cosmetice care curăță tenul. Un pas important pentru a evita apariția punctelor negre de fiecare dată este demachierea tenului în fiecare seară înainte de culcare. Poți apela și la eliminarea punctelor negre la saloanele profesionale, aceste saloane folosesc proceduri cu ultrasunete pentru a aduce la suprafața celulelor moarte, generând pielea din interior privind producerea de noi celule de colagen și elastină. O astfel de procedură durează cam 15 minute.

Dacă nu îți dorești să cheltui banii pe tratamente de salon sau nu Ia astfel de saloane în orașul tău, îți poți prepara singur acasă măști din ingrediente ieftine pe care este foarte posibil să le ai prin casă, iar dacă nu le ai, te pot găsi la orice magazin de cartier.

Iată câteva măști DIY pentru care le poți face ușor și care au efect garantat asupra punctelor negre.

Mască din albuș de ou. Cu siguranță ai un ou acasă dacă nu esti vegan. Se pară în primul rând oul și păstrează doar albușuri pe care trebuie să îl bați apoi să adaugi o linguriță de suc de lămâie. Aplică masca pe față, o poți îndepărta ușor după 15 minute. Spală fața cu apă călduță și folosește o cremă hidratantă pentru a închide perii. Ingredientele din această mască au rol exfoliant.

Mască din lapte cu gelatină și lapte. Această mască pell-off funcționează de fiecare dată. Tot ce trebuie să faci este amesteci o lingură de lapte cu o lingură de praf de gelatină, apoi să pui amestecul la microunde pentru ca gelatina să se topească . Aplică masca pe față și îndepărtează atunci când este complet uscată. Poți aplicația acum această mască  doar pe zona cu puncte negre sau pe toată fața dacă îți dorești o curățare în totalitate.

Masca cu albuș de ou și hârtie igienică. Pentru că această mască să se usuce ai nevoie de o oră la dispoziție. Bate un albuș de ou aplică spumă pe zona cu probleme, iar apoi peste albuș pune o bucată de hârtie igienică sau tifon. După o scară fața ta va fi mult mai curată fără niciun punct negru.

Încearcă și tu aceste măști, pe care le poți face acasă dacă îți dorești ca tenul tău să fie o curat și purificat fără puncte negre sau impurități.