Cum functioneaza injectiile cu steroizi pentru tratarea sinuzitei

Sinuzita este o afectiune dureroasa care afecteaza tesuturile din mucoasa cavitatii sinusale. Poate fi foarte inconfortabila, cu simptome de presiune, dureri de cap, dureri faciale si umflaturi. Injectiile cu steroizi sunt folosite atunci cand remediile naturale si antibioticele nu functioneaza. Ele pot reduce rapid inflamatia severa pentru a ajuta corpul sa se vindece si sa se recupereze. Efectele unei singure injectii sunt „pe termen scurt”, iar efectele secundare sunt minime cu o singura injectie.

Cititi mai departe pentru a vedea cand medicul poate utiliza acest tratament, efectele secundare pentru care trebuie sa aveti grija si alte remedii de la domiciliu care va pot aduce o ameliorare rapida.

Cand sa folositi injectii cu steroizi pentru infectarea sinusurilor

Medicii vor dori sa incercati remedii naturale in primele cateva zile pentru a evita utilizarea antibioticului sau a steroizilor, daca este posibil. Daca infectia dureaza un numar de zile pana la saptamani fara ameliorare, medicul dumneavoastra va poate da antibiotice, steroizi nazali sau chiar injectii cu steroizi. Exista multe tipuri si forme diferite de steroizi care pot ajuta la o infectie sinusala severa. Medicul va administra injectii doar daca aveti urmatoarele probleme cu recuperarea:

  • Inflamarea care interfereaza cu respiratia.– Polipi nazali care blocheaza fluxul de aer sau fluxul de mucus.– Ati luat antibiotice si / sau steroizi orali, steroizi nazali (forma topica).– Aveti alergii sezoniere care produc sinuzita repetata

Cum functioneaza steroizii pentru infectarea sinusurilor?

Daca o sinusita este suficient de grava, medicul dumneavoastra va administra steroizi pentru inflamatia infectiilor sinusale. Sinusurile sunt cavitati goale care inconjoara nasul, ochii, obrajii si fruntea. Cand aveti o infectie sau o cantitate mare de mucus care nu se scurge, cresterea bacteriana poate prelua aceste cavitati goale. Acest lucru provoaca inflamatie si presiune, ceea ce duce la dureri de cap. Chiar daca luati antibiotice si decongestive, uneori organismul are nevoie de ajutor pentru a reduce inflamatia.

Injectiile cu steroizi pot ajuta la reducerea rapida a inflamatiei si la ameliorarea simptomelor, astfel incat sinusurile dumneavoastra se pot vindeca complet de infectie.

Efecte secundare posibile

Corticosteroizii, cel mai frecvent utilizati pentru infectarea sinusurilor, pot avea efecte secundare usoare si grave. Acesta este motivul pentru care medicii ezita sa le foloseasca pana cand este absolut necesar. Retineti ca orice medicament pe care il utilizati va avea unele efecte secundare.