Revenirea la birou dupa pandemie

  • Miercuri, 21 Iulie 2021
  • Afaceri
  • Publicat de
Revenirea la birou Revenirea la birou

Este greu de imaginat. Dupa aproape 16 luni de munca la distanta si tot bagajul logistic si emotional care a venit odata cu propulsarea ta si a familiei tale prin pandemia globala, este timpul sa te intorci la un birou pe care nu l-ai mai vazut din martie 2020.

Dar totul se simte diferit acum. Te simti diferit acum. Este incomod sa te gandesti sa fii inconjurat de oameni toata ziua - chiar si oameni pe care ii cunosti, iti plac si ai incredere.

Gandul de a impartasi spatii cu ceilalti este greu de stomac dupa mai bine de un an de spalare a mainilor, purtarea mastii si ingrijorare. De asemenea statul acasa venea la pachet cu economii substantiale din salariul net.

Cum te simti confortabil cu asta? Cum va faceti sa va ganditi la viitoarea intoarcere la birou? Consultati sfaturile noastre de mai jos.

Luati in considerare ceea ce aveti nevoie

Multi dintre noi suntem mai vigilenti cu privire la germeni acum; de peste un an, a trebuit sa fim. in cea mai mare parte a timpului, nu am stiut pe deplin care sunt riscurile cele mai presante. Ne-am spalat nervos produsele si am igienizat suprafetele, pe masura ce expertii au aflat mai multe despre virus si despre cum se raspandeste COVID-19. A fost o perioada infricosatoare, stresanta.

Asa ca acum, ne intoarcem in spatii inchise cu colegii nostri de munca. Daca gandul la toalete comune, frigidere comune si oale de cafea iti starneste anxietatea, cu siguranta nu esti singur.

Cunoaste-ti limitele

In timp ce vorbiti cu partenerii dvs. de resurse umane, vedeti ce asistenta si resurse sunt puse la dispozitia personalului si explorati sincer de ce aveti nevoie. Ai incredere in instinctul tau. Daca nu va simtiti confortabil, daca acest lucru cu adevarat nu vi se pare corect sau este posibil, ascultati-l. Trebuie sa fii confortabil la locul de munca pentru a te putea concentra si pentru a-ti gasi potrivirea acolo.

Suport protocol de siguranta

Daca decideti sa lucrati in birou cu norma intreaga sau cu jumatate de norma, este responsabilitatea dvs. profesionala sa sustineti protocolul de siguranta al angajatorului. "Fii pregatit pentru noile cerinte. Posibile verificari ale temperaturii, masti obligatorii, distantare sociala. Nu fi rezistent la aceste cerinte, chiar daca nu sunteti de acord cu ele.

Ele sunt la locul lor pentru siguranta ta si pentru colegii tai de munca. "Dr. Allen impartaseste. Cultura la locul de munca conteaza, mai ales acum. Trageti impreuna cu echipa dvs. pentru a face acest lucru sa functioneze.

Au asteptari realiste

Fie ca sunteti entuziasmati sau va temeti de intoarcerea la munca, recunoasteti ca lucrurile trebuie sa fie diferite. Pregateste-te pentru asta. Dr. Allen subliniaza: "Lucrurile nu vor fi ca inainte. Nu ne intoarcem la ceea ce a fost viata in februarie 2020.

Trebuie sa ne adaptam la faptul ca lucrurile vor fi diferite. si sa nu vorbim despre The New Normal. Acesta este un mit. Cand ne intoarcem pentru prima data, vor exista in continuare unele restrictii Covid. Acestea se vor usura si lucrurile se vor schimba din nou. Nu va exista un Normal."