Iata cum va puteti reinventa cariera dupa pandemie

Criza coronavirusului ne-a afectat viețile și carierele în mai multe moduri. De asemenea, a adus multă incertitudine, stres și anxietate. Este posibil să vă luptați pentru a face față noului normal, dar asta nu înseamnă că nu puteți începe să vă reîmprospătați și cariera.

Cu comenzi de ședere la domiciliu, întreruperi economice care au lăsat milioane de persoane fără locuri de muncă sau fără probleme și noi perspective asupra muncii, mulți oameni se gândesc acum să-și schimbe direcția de carieră. Cu o mulțime de oportunități de a reflecta în timpul blocării extinse , iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a începe să vă reinventați pentru o posibilă nouă carieră.

Multe lucruri rămân incerte din cauza pandemiei COVID-19. Acest lucru ar putea declanșa anxietate și stres. În loc să fii greu cu tine însuți, Money.co.uk recomandă să îmbrățișezi incertitudinea și să te lași să ai timp de nefuncționare.

Majoritatea grijilor tale chiar acum sunt scăpate de sub controlul tău, așa că dă-ți o pauză. Acest lucru vă poate susține și stimula procesele cognitive pentru a vă întări pentru următoarea fază a vieții voastre.

DIVERSIFICAȚI-VĂ PORTOFOLIUL

Dacă sunteți în căutarea reinventării, nu ar trebui să vă limitați opțiunile. Având în vedere că actuala criză globală limitează acțiunile societății și afectează anumite sectoare, construirea unui portofoliu divers este mai relevantă ca niciodată. Încercați și experimentați pentru a vedea ce tip de rol doriți.

ABORDEAZĂ PROIECTE NOI

Folosiți resursele online și timpul pe care îl aveți la dispoziție pentru a încerca lucruri noi. Puteți să dezvoltați o nouă abilitate, să discutați cu oameni noi, să cultivați noi cunoștințe sau să luați parte la idei de start-up.

Potrivit Money.co.uk, rețeaua nu trebuie să se oprească atunci când este blocat. Dar, având în vedere distanțarea socială, aceasta ar putea avea o abordare mai modificată chiar acum. Folosind aplicații de mesagerie online, contactați contactele cu care nu ați mai vorbit de mult timp.

După ce știți deja ce trebuie să faceți, găsiți modalități de a ajunge acolo. Puteți începe prin a găsi lacune în cunoștințele dvs. sau aspecte în care nu aveți încredere. Și apoi, construiți pe această abilitate.

FII FLEXIBIL

Dacă ați petrecut ani de zile construind o singură carieră sau făcând o specializare, poate fi descurajant să încercați lucruri noi. Dacă o iei de la capăt, te poate face să te îndoiești de tine sau să te simți inadecvat în noul tău job. Cu toate acestea, aruncați această gândire în afara ferestrei și salutați schimbarea.

RĂMÂI CONECTAT

Una dintre cele mai bune modalități de a vă procesa gândurile este împărtășind-o cu cineva în care aveți încredere. Acest lucru poate fi extrem de complicat pe fondul blocării. Alte opțiuni includ efectuarea unui apel video, șederea online sau consultarea unui antrenor de carieră.