Cum vă puteți proteja secretele comerciale

Cum vă puteți proteja secretele comerciale Cum vă puteți proteja secretele comerciale

Informațiile care oferă companiei dvs. un avantaj competitiv sunt cruciale și sunt clasificate drept secret comercial. Fiecare afacere are secretele sale comerciale și este necesar să o protejăm de oricine intenționează să le folosească fără știrea lor. Legea secretului comercial descrie un secret ca ceva care are valoare economică, deoarece este un secret.

Vă ajută să păstrați secretul față de concurenți lucrurile legate de afacerea dvs. Amintiți-vă, dacă nu puteți să păstrați informațiile de proprietate sub acoperire, nu veți rămâne fără posibilitatea de a vă plânge că au fost furate. Deci, cum îl protejați? Continuați să citiți atunci

Secretele comerciale vs. mărci comerciale, drepturi de autor și brevete

Secretele comerciale ar trebui să fie cunoscute de nimeni din afara companiei. Dacă o companie dorește să breveteze o idee, dar cuvântul iese la iveală, ambițiile organizației vor eșua. Trebuie să vă asigurați că vă protejați ideile de afaceri cu brevete, drepturi de autor sau mărci comerciale.

Cu toate acestea, această protecție nu este similară cu modul în care ați dori să vă protejați secretul comercial. Să presupunem că doriți să dezvoltați o aplicație nouă, care să se ocupe de evaluarea clienților într-un mod diferit de orice altă aplicație, mai întâi trebuie să păstrați acest lucru ca un secret comercial. Puteți chiar să-l brevetați și ulterior să-l vindeți. De fapt, nu există nicio limită de timp în ceea ce privește păstrarea secretă a faptelor. Puteți face public secretul dvs. comercial, dar trebuie să îl protejați printr-un proces de proprietate intelectuală. Acest lucru vă va asigura că ideile dvs. de afaceri rămân în siguranță.

Pași pentru a vă proteja secretele comerciale

Modul de a vă proteja secretele comerciale se întâmplă să fie un proces continuu pe care trebuie să îl urmați în timp ce vă mențineți afacerea. Cel mai bun mod de a vă proteja afacerea este să fiți vigilenți constant. Mai întâi, identificați ce secrete comerciale are firma dvs. Apoi, trebuie să puneți un sigiliu care să indice „confidențial” pe ele. Confidențialitatea poate fi de diferite niveluri.

Notați o listă a pozițiilor importante și a tipului de secret de care sunt conștienți. Trebuie să aveți control complet asupra celor care au acces la secrete. Implică persoanele cheie și determină-le să cadă de acord. Rugați-i să își pună semnătura pe un acord de nedivulgare sau pe un acord de confidențialitate. Oferiți instruire adecvată despre cum să păziți secretele comerciale tuturor celor care lucrează în compania dvs. Când apare un furt, sus sistemul de securitate. Cu toate acestea, asistența juridică este obligatorie, de asemenea. Angajați un avocat care are o cunoaștere aprofundată a dreptului secretului comercial. Vă pot sfătui cu privire la diverse politici, precum și proceduri.

Ce ați face dacă secretele comerciale sunt furate?

În cazul în care cineva îți fură secretele comerciale, poți face mai mulți pași înainte, în timpul sau după intentarea unui proces. Primul pas este apelarea la un avocat care poate primi o ordonanță pentru dvs. O ordonanță, cunoscută și sub denumirea de măsuri de prescripție, reduce la minimum daunele suferite de afacerea dvs.

Poate fi o măsură de prescripție temporară sau permanentă, în funcție de situație și proceduri. Următorul pas este începerea litigiilor împotriva furtului. Dacă instanța emite o hotărâre în favoarea dvs., puteți colecta veniturile pierdute și alte daune.

Fiecare casă de afaceri mari are secretele sale comerciale pe care le protejează împotriva scurgerii sau furtului. Secretele comerciale cuprind câteva informații neprețuite pe care nicio companie nu ar dori să le dezvăluie și să le ofere concurenților săi un avantaj asupra lor.