Puteti castiga bani prin MLM?

Puteti castiga bani prin MLM? Puteti castiga bani prin MLM?

Milioane de oameni caută pe Google modalități de a câștiga bani pe partea laterală. Aceasta nu este o surpriză, având în vedere că climatul actual ne-a forțat pe mulți dintre noi să ne bucurăm de multe conforturi de bază.

Probabil vi s-a oferit șansa de a vă alătura unei companii de marketing pe mai multe niveluri (MLM) în ultimele douăsprezece luni, fie prin e-mailuri, fie prin invitații directe ale colegilor de liceu de multă vreme. Dar chiar poți câștiga bani prin intermediul unui MLM?

Ce este un MLM?

Companiile de marketing pe mai multe niveluri, cel puțin cele legitime, sunt cele care oferă afiliaților lor șansa de a-și vinde produsele către consumatori. În calitate de membru, puteți achiziționa produse de la companie la un preț redus și le puteți vinde prietenilor, familiei, colegilor de muncă sau vecinilor la prețul de preț recomandat.

MLM-urile sunt legale?

Pentru ca un MLM să funcționeze legal pe solul SUA, trebuie să distribuie produse reale cu valoare reală. Multe dintre cele mai populare MLM-uri sunt implicate în sănătate, fitness și îngrijire a pielii. Ei își produc propriile produse și au afiliații săi să-și vândă produsele către utilizatorii finali.

Pe lângă câștigarea unui comision pentru fiecare vânzare, afiliații sunt încurajați să recruteze noi membri și să înceapă creșterea arborelui lor binar. Un arbore binar este, în esență, o organizație din cadrul unei organizații cu dvs., recrutorul, în partea de sus. Cu cât recrutați mai mulți oameni, cu atât arborele este mai înalt. Și cu cât sunt mai mulți vânzători activi, cu atât puteți câștiga mai mult în bonusuri de grup, bonusuri potrivite și bonusuri globale de pool.

Ce zici de schemele Ponzi?

Schemele Ponzi se maschează drept companii MLM, dar în loc să vândă produse, se concentrează exclusiv pe vânzarea de membri. Cu cât sunt mai mulți oameni în organizație, cu atât are mai mulți bani.

Cu toate acestea, cu cât este mai mare numărul afiliaților într-un sistem Ponzi, cu atât mai mult trebuie să plătească în comisioane membrilor săi. Acest model de afaceri nesustenabil ajunge, de obicei, la întemeierea fondatorului (în cazul în care compania îl recunoaște) lăsând o gaură în formă de persoană în perete. În ceea ce privește banii pe care i-ai investit la început, nu vei mai vedea niciun ban din spate.

Ar trebui să mă alătur unui MLM?

Ei bine, asta depinde în totalitate de dvs., dar vă vom spune asta. Milionarii pe care îi vezi la televizor nu se implică în aceste afaceri.

Există o mulțime de MLM-uri legitime acolo, dar sunt de obicei atât de vechi încât este aproape imposibil pentru noii membri să ajungă la statutul executiv. Statistic, mai mult de 80% dintre persoanele care încearcă MLM ajung, de obicei, să renunțe în primul an.

Asta nu înseamnă că nu poți face MLM-urile să funcționeze pentru tine. Dacă sunteți destul de norocoși să creați o echipă de vânzători și recrutori, puteți ajunge să câștigați un comision sănătos în fiecare lună. Acestea fiind spuse, va trebui să faceți o mulțime de cercetări și recrutări pentru a crea o astfel de echipă.