Proiect de 120 de milioane de euro la Iasi

Palas Iasi Palas Iasi

Compania IULIUS, cel mai mare dezvoltator imobiliar romanesc, controlat de investitorul local Iulian Dascalu, a inceput constructia noului sau proiect de birouri Palas Campus la Iasi. Investitia in acest proiect este estimata la 120 de milioane de euro. Aici, acum lucreaza peste 5000 de oameni care sunt platiti cu un salariu brut ce nu poate fi mai mic de 3.000 de lei.

Campusul Palas va fi una dintre cele mai mari cladiri de birouri din Romania din punct de vedere al suprafetei sale totale, adaugand pana la peste 60.000 mp suprafata inchiriabila, potrivit companiei. De asemenea, proiectul va consolida centrul orasului ca o destinatie care sustine evolutia antreprenoriatului local si a industriilor creative.

Campusul Palas este cea mai mare investitie lansata la Iasi in contextul social si economic actual, precum si cea mai mare dupa marea deschidere a Palas in 2012, primul proiect de utilizare mixta din Romania, dezvoltat si de compania IULIUS.

„Dorim ca proiectele noastre sa continue sa ofere valoare adaugata comunitatii, atat din punct de vedere economic, cat si social. Suntem increzatori ca, asa cum s-a dovedit in acesti opt ani de la deschiderea mareata a proiectului Palas, aceasta noua dezvoltare de regenerare urbana va continua sa genereze oportunitati pentru evolutia Iasiului si sa o stabileasca ca un oras competitiv. Viziunea noastra este sa cream mai mult decat doar cladiri, adica sa cream stalpi de atractie urbana care sa includa zone verzi si atractii pentru comunitate, oferind in acelasi timp o contributie majora la modernizarea infrastructurii orasului”, a declarat Iulian Dascalu, presedintele companiei IULIUS.

Campusul este situat intr-o zona centrala neexploatata din Iasi, in apropierea Proiectului Palas (Sf. Andrei). Cu o suprafata construita in sus de 86.000 mp, cladirea va fi raspandita pe orizontala si va include sase blocuri legate atat la nivelul parterului, cat si la primele trei etaje. Blocurile de constructie sunt proiectate sa stea la inaltimi diferite pana la maximum sase etaje, in conformitate cu orizontul urban si in conformitate cu unghiurile de vizualizare. In plus, doua niveluri subterane vor fi alocate unei parcari cu aproximativ 625 locuri de parcare.

Campusul este proiectat ca un proiect integrat de utilizare mixta. In plus fata de spatiile de birouri de clasa A, acesta va include spatii de coworking de tip exterior pentru prima data in regiune, un nou concept de piata alimentara, restaurante, cafenele si terase si un hub medical ca zona de servicii care va ajuta la promovarea producatorilor locali. De asemenea, proiectul va gazdui sase vestiare dotate cu dusuri pentru cei care folosesc mijloace de transport alternative.