DE CE SĂ CONSTRUIEȘTI O CASĂ DE LEMN? DEOARECE ESTE MAI IEFTINĂ DECÂT UN APARTAMENT

DE CE SĂ CONSTRUIEȘTI O CASĂ DE LEMN? DEOARECE ESTE MAI IEFTINĂ DECÂT UN APARTAMENT DE CE SĂ CONSTRUIEȘTI O CASĂ DE LEMN? DEOARECE ESTE MAI IEFTINĂ DECÂT UN APARTAMENT

Marea majoritate a persoanelor care își doresc o locuință aleg să cumpere un apartament vechi, deteriorat, pe care apoi să-l renoveze. Caută astfel de imobile uzate fizic și investesc sume enorm de mari crezând că este mai rentabil. Total greșit!

În realitate cheltuiesc mult mai mult decât dacă ar opta pentru o casă construită de la zero. 

La Bârlad, de exemplu, nu s-a mai construit de 30 de ani. Conform datelor imobiliare, un apartament cu suprafața de 60 mp costă 35.000 de euro, adică 580 euro/mp. La aceste cheltuieli se adaugă altele, cu renovarea. La final, valoarea totală a apartamentului se ridică la 57.000 de euro, adică 950 euro/mp. Asta, în condițiile în care blocul în care se află apartamentul are o vechime de 30 de ani sau mai mult, în condițiile în care există riscul ca locuința să fie afectată de neglijența vecinilor, situație care implică alte cheltuieli. 

Cu toate că majoritatea celor care vor să aibă propria locuință alege această variantă, în ultimii ani clienții care au avut contact cu țările dezvoltate, sau cei care sunt la curent cu noutățile din domeniul construcțiilor, se orientează către casele pasive (cu coeficient energetic ridicat), în special către casele din lemn. Vechea concepție conform căreia o casă din piatră, BCA, prefabricate din beton, este cea mai rezistentă, este depășită. Oamenii au aflat între timp despre performanțele caselor pe structură din lemn, care depășesc net performanța energetică a celor din cărămidă și care au și alte avantaje față de construcțiile din beton. 

Aflați mai multe detalii despre casele de lemn realizate de CMR London: https://cmrlondon.ro/servicii/

Cerere ofertă: https://cmrlondon.ro/contact/