De ce e bine sa alegi un proiect de case mici

De ce e bine sa alegi un proiect de case mici De ce e bine sa alegi un proiect de case mici

Oricine viseaza la propria casa. Daca intentionezi sa construiesti o casa mica, confortabila si functionala, atunci este preferabil sa iti alegi dintre proiecte de case mici de pana in 100 m.p.

Aceste proiecte case mici si ieftine reprezinta una dintre cele mai populare selectii, cea mai extinsa, in care ti se ofera o gama larga, atat ca stil, cat si ca functionalitate. In aceasta categorie, majoritatea dezvoltatorilor au gasit proiectul perfect de casa mica, care a fost apoi implementat pe santier.

Proiecte de case mici - beneficii

Proiectele gata facute de case mici sunt o oferta ideala pentru familiile cu copii, cei singuri si persoanele in varsta care cauta o casa confortabila in care sa locuiasca. Suprafata mica a unor astfel de case reprezinta, in primul rand, costuri mai mici de constructie si operare pentru dezvoltatori. Un astfel de proiect de casa se poate incadra pe un teren ingust, neregulat sau doar mic, ceea ce ajuta si la reducerea costurilor asociate cu cumpararea terenului. Un avantaj suplimentar al proiectelor gata facute pentru case mici este pretul atractiv al documentatiei de proiect, care permite dezvoltatorilor sa economiseasca chiar inainte de inceperea constructiei.

Construirea unei case mici este o alternativa ideala la cumpararea unui apartament de dimensiuni medii, iar multi dezvoltatori inclina spre prima alternativa. Casa ta este, in primul rand, confortul mai mare al vietii de familie, propria ta gradina, un garaj separat si spatiu liber in jurul casei.

Cum sa alegi proiectul perfect de casa mica?

Casa ar trebui sa fie bine adaptata nevoilor rezidentilor, iar amenajarea sa ar trebui sa garanteze confortul muncii si al agrementului. In proiectele acestor modele case mici, se folosesc solutii functionale testate in timp, distingand clar intre zonele de zi si cele de noapte ale casei. Intr-o casa mica, zona de utilitate ar trebui amenajata cat mai ergonomic, si anume incaperile utilitare, vestiarele, cazanele, dulapuri etc. Casele practice cu o suprafata mica ar trebui sa aiba suficient spatiu pentru depozitarea hainelor, incaltamintei, echipamentelor, uneltelor. 

Cele mai populare proiecte sunt proiectele de case cu mansarda, care sunt majoritatea in aceasta categorie. Principalul avantaj este impartirea practica in partile de zi si de noapte ale casei in conformitate cu aranjarea naturala a pardoselilor. Proiectele de case mici cu mansarda, datorita suprafetei mai mici a cladirilor, pot fi implementate pe terenuri mici, spre deosebire de casele cu un etaj de dimensiuni comparabile.

Costul unei astfel de case variaza in functie de gradul de complexitate: schitele proiectelor standard sunt cele mai ieftine, contra cost suplimentar sunt rafinate in functie de site si cerintele clientului, si finalizate.

Pentru o familie mica, o casa de acest fel este preferabila pentru ca ofera:

costuri mai mici in constructie si exploatare;

usurinta in proiectare si aprobare (proiectarea in sine dureaza de la 2 la 4 saptamani, aprobarea - pana la o luna);

constructie rapida;

chiar si un proiect tipic poate fi variat in functie de cerintele pentru acesta.

Astfel, atat dezvoltarea standard cat si individuala a unei cladiri rezidentiale pentru o familie mica face posibila atat planificarea cat mai eficienta a spatiului interior, cat si amplasarea casei pe santier, tinand cont de toate dorintele clientului, iar o casa mica are avantajele sale bine punctate.