Noua casa de 8 milioane de dolari a familiei Obama in 12 de fotografii

A trecut ceva timp de cand Barack Obama a parasit presedintia Statelor Unite. Astazi se bucura de familia sa intr-o casa care costa 8 milioane de dolari.

Casa are 9 dormitoare, 8 bai si un apartament privat. Cladirea de 760 de metri patrati este situata in cartierul Kalorama din Washington si este una dintre cele mai luxoase zone ale orasului. Aceasta casa noua este la mai putin de 3 kilometri de Casa Alba.

Proprietatea este situata pe Belmont Road, nr. 2446. Casa a apartinut unui fost secretar de presa in timpul mandatului lui Bill Clinton.

Cum arata casa lui Obama inauntru?

Fotografiile au fost publicate de grupul McFadden si arata interiorul impresionant al conacului.

Proprietatea a fost construita in 1928, restaurata in 2011, iar stilul arhitectural care predomina este Tudor. Acest stil arhitectural si de decorare este foarte clasic si are referinte medievale. Ferestrele si usile sunt realizate din fier, completate de detalii din lemn.

Este suficient de mare pentru ca intreaga familie Obama sa traiasca impreuna cu soacra lor, Marian Robinson, care a trait deja cu ei in Casa Alba si, in plus, toti oficialii serviciilor secrete.

12 de fotografii incredibile ale casei lui Obama

Motivul pentru achizitionare, a explicat anturajul prezidential, este sa ramana in cartier pentru Sasha, cea mai tanara fiica a cuplului, pentru a continua cursurile la scoala din Washington la care participa. Malia, in varsta de 18 ani, se va deplasa la Universitatea Harvard in toamna. „Avand in vedere ca presedintele si doamna Obama vor fi la Washington cel putin doi ani si jumatate, avea sens pentru ei sa cumpere casa, mai degraba decat sa continue inchirierea“, a declarat purtatorul de cuvant al lui Obama, Kevin Lewis.

Proprietatea este luxoasa. Este un amestec de stil clasic cu detalii moderne si este extrem de minimalista.

Alti fosti presedinti ca Franklin D. Roosevelt sau Woodrow Wilson, printre altii, au trait in acest domeniu.

In apropiere, exista o alta celebritate care tocmai a sosit in cartier. Jeff Bezos, proprietarul Amazon si The Washington Post, a cumparat cea mai mare casa din Washington (aflata in acel cartier) pentru 23 de milioane de dolari. El o va folosi cu familia sa pentru a veni si a pleca din Seattle, unde locuiesc. La randul sau, Barack nu renunta la activitatea sa publica si in aceasta saptamana a calatorit la Berlin pentru a se intalni cu Angela Merkel intr-o congregatie de credinciosi protestanti.