Producătorul executiv „Friends” spune că nu regretă distribuția aleasa

Producătorul executiv „Friends” spune că nu regretă distribuția aleasa Producătorul executiv „Friends” spune că nu regretă distribuția aleasa

Producătorul executiv „Friends” spune că nu regretă distribuția complet albă a emisiunii, după ani de critici privind diversitatea

A spus într-un nou interviu că nu regretă distribuția complet albă a emisiunii - în ciuda anilor de critici față de lipsa de diversitate a sitcom-ului. 

„Există priorități diferite astăzi și atât de multe s-au schimbat”, a declarat producătorul executiv și regizorul Kevin Bright pentru The Hollywood Reporter înainte de reuniunea „Prietenii” difuzată special pe HBO Max. 

Potrivit lui Bright, pentru rolurile lui Chandler și Phoebe, ei au ales „cei doi cei mai buni actori” pentru fiecare rol, dar „nu intenționau să aibă o distribuție complet albă”. 

"Nici acesta nu a fost scopul. Evident, chimia dintre acești șase actori vorbește de la sine", a spus Bright

Regizorul a spus că este „important” pentru emisiunile TV de astăzi „să reflecte felul în care este cu adevărat societatea”, dar nu ar face nimic diferit cu distribuția serialului de succes. 

"Nu am alte regrete în afară de retrospectivă. Aș fi fost nebun să nu angajez acei șase actori", a declarat Bright pentru THR. 

"Ce pot să spun? Mi-aș dori ca Lisa să fie neagră?" El a continuat. "Mi-a plăcut această distribuție. Mi-a plăcut spectacolul și mi-a plăcut experiența." 

În anii de la premiera emisiunii în 1994, a fost  criticat retrospectiv pentru lipsa sa de diversitate, precum și pentru utilizarea personajelor LGBTQ și a personajelor grase ca punchlines. 

David Schwimmer, care a jucat rolul paleontologului Ross Geller în emisiune, a abordat criticile într-un interviu din 2020 . 

„Am fost conștient de lipsa diversității”,  a spus el pentru The Guardian.

„Am militat ani de zile pentru ca Ross să se întâlnească cu femei de culoare”, a continuat el. "Una dintre primele prietene pe care am avut-o în emisiune a fost o femeie asiatică americană, iar mai târziu m-am întâlnit cu femei afro-americane. Aceasta a fost o împingere foarte conștientă din partea mea."

Actorul a sugerat, de asemenea, să existe o repornire „All-Black 'Friends” sau „all-Asian' Friends". Ca răspuns la acest punct, mulți au subliniat ulterior că „Living Single”,  un spectacol care a urmat șase tineri profesioniști negri care locuiau în Brooklyn, este de fapt anterior „Friends”, care a fost acuzat că a copiat sitcom-ul revoluționar anterior . ( Schwimmer și-a clarificat mai târziu comentariile și a spus că „nu înseamnă nici o lipsă de respect” față de „Living Single”).

Cocreatoarea Marta Kauffman a recunoscut și anul trecut că „nu a făcut suficient” pentru diversitate în cadrul emisiunii.

În timpul unei discuții virtuale cu spectacole de sex feminin, Kauffman a fost întrebată ce își dorea să știe când a început cariera.

"Mi-aș dori să știu atunci ce știu astăzi", a spus ea ca răspuns.

Kauffman a devenit lacrimos și a spus: „Îmi pare rău, aș vrea doar să știu atunci ce știu acum. Aș fi luat decizii foarte diferite.

"Adică am încurajat întotdeauna oameni de diversitate în compania noastră, dar nu am făcut suficient și acum tot ce mă pot gândi este ce pot face? Ce pot face diferit? Cum pot să-mi conduc spectacolul într-un nou cale?" ea a spus.

„Și asta este ceva pe care nu numai că mi-aș dori să-l știu când am început showrunning-ul, dar aș vrea să știu până la capăt anul trecut.

Critica față de lipsa personajelor diverse a spectacolului a continuat să conducă la reuniunea specială, care a avut premiera joi. În aceeași zi, criticul și prezentatorul de televiziune Jawn Murray au reapărut punctul în care „Living Single” era „„ Prieteni ”înainte de„ Prieteni! ””