Pro si Contra cafelei

Pro si Contra cafelei Pro si Contra cafelei

Ce este o dimineață fără ca tu să mă ridici, să mă trezești, să bei o ceașcă de cafea? Pentru mulți dintre noi, o cafea de dimineață este pur și simplu o necesitate, o nevoie și, desigur, o dorință pentru mulți dintre noi. Ei bine, așa cum se dovedește că băutura preferată de dimineață este bună pentru mai mult decât să te pregatesti  și să te alimentezi pentru o zi, beneficiile cafelei depășesc dezavantajele. Anii în urmă, cafeaua era prezentată ca fiind periculoasă, fiind explorate multiple, în prezent beneficiile sunt publicate și dezvăluite, în cele din urmă! Cafeaua este un stimulent natural care există de ani de zile și și-a făcut drum prin lumea occidentală în tone de soiuri, din origini multiple și a fost oarecum stăpânită pe tot globul. A devenit un limbaj global!

Risc redus de boală

Cafeaua a fost studiată imens și subliniată în ultimele decenii, cercetările au arătat de fapt că t a fost corelat cu un risc redus de deces cu 8-15%. Cercetările au descoperit, de asemenea, că consumatorii de cafea prezintă un risc mai mic de boli de inimă, diabet de tip 2, Alzheimer, Parkinson, cancer de colon, cancer uterin, ficat și ciroză. Motivul pentru care cafeaua a scăzut riscul în cele menționate mai sus este necunoscut și este încă descoperit, cea mai mare parte este că aceste beneficii se aplică atât la cofeină, cât și la decofeinizat.

Riscuri de sanatate

Pe de altă parte, cafeaua a fost încă legată de câteva pericole și potențiale legături cu unele boli. Acestea includ cancerul vezicii urinare și pancreatic, cancerul esofagian și efectele secundare, cum ar fi somnul afectat și senzația de nervozitate anxioasă la unii. În plus, unele persoane simt palpitații cardiace, arsuri la stomac și au nevoia de a urina foarte des. Aceste efecte apar adesea la băutorii grei de cafea, cei care beau 4 căni sau mai mult pe zi - vă recomandăm totul cu măsură. Consumul de cafeină și cafeaua, în general, ar trebui să fie ca orice altceva - cu moderare și nu exagerate în niciun fel.

Arzător de grăsimi

Cofeina se găsește în majoritatea produselor de ardere a grăsimilor de pe piață, este una dintre puținele substanțe care este, de fapt, un arzător natural de grăsimi. Acesta este unul dintre multele motive pentru care o cafea neagră este permisă în timpul orelor de post pe diete, cum ar fi postul intermitent. Cofeina poate crește procesul de ardere a grăsimilor cu 10% la persoanele supraponderale și cu un uimitor 29% la cei slabi. Cine știa că băutura dvs. de dimineață s-ar putea să vă ajute de fapt să vă formați și să vă tonificați?

Umplut cu nutrienți

Lucrul grozav despre cafea este că majoritatea nutrienților reușesc să ajungă la produsul final, acești nutrienți includ vitamina B2, B5, B3, mangan și potasiu. Acești nutrienți pot fi mici într-o ceașcă, dar după un al doilea consum zilnic, pariați că cu siguranță se adună. Ceașca ta zilnică de cafea te alimentează cu vitaminele necesare și cu niacina importantă. Niacina este B3, care este nevoie de aproape fiecare parte a corpului pentru a funcționa eficient.