Intrebuintari ale zatului de cafea

 

Zatul de cafea este deseori o componenta extra a cafelei, bautura care iti poate ridica moralul si te poate energiza la inceputul unei zile sau pe parcursul acesteia.

Insa, foarte putini stiu ca zatul de cafea nu este o componenta banala, ci una care poate avea foarte multe intrebuintari si beneficii.

Astazi dorim sa-ti prezentam toate beneficiile pe care le poate avea zatul de cafea si de care se poate bucura oricine, oricand si oriunde.

 

3 intrebuintari ale zatului de cafea

 

1. Ferilizator

Zatul de cafea este un excelent fertilizator pentru plante. Astfel, nu e nevoie sa mai achizitionezi fertilizator chimic din comert, ci poti contribui la cresterea si dezvoltarea florilor, a plantelor, a fructelor si legumelor din ghiveci sau din propria gradina, adaugand la baza fiecarei plante o cantitate de zat. Pentru un efect de fertilizare si mai intens, poti amesteca zatul de cafea cu frunze uscate, cu coji de legume etc. astfel fertilizatorul obtinut va da un randament mai sporit.

 

2. Degresant

Zatul de cafea este de asemenea un degresant foarte bun pentru suprafetele cu arsuri, cat si cele cu grasimi, asa cum este aragazul. Nu mai ai nevoie sa cheltui bani si sa alergi dupa solutii de curatare speciale, ci poti folosi in schimb aceasta metoda extrem de utila si ecologica de curatare - zatul. Tot ce trebuie sa faci e sa aplici zat pe portiunile dorite (eventual alaturi de o mica cantitate de detergent obisnuit sau de vase) si sa freci usor. Partea avantajoasa e ca zatul de cafea nu zgaraie aragazul, ceea ce inseamna ca electrocasnicele curatate in acest mod vor fi curate si impecabile, fara zgarieturi sau pete (care pot aparea din cauza utilizarii unor detergenti chimici).

 

3. Exfoliant facial

Una dintre cele mai renumite intrebuintari ale zatului de cafea este si utilizarea acestuia in cosmetica, pentru exfolierea intregului corp si respectiv indepartarea celulelor moarte si a impuritatilor tenului.

Poti folosi acest exfoliant in alaturare cu un gel de dus, un gel de curatare, in raport cu miere sau iaurt, etc.

Practic, zatul de cafea poate ajuta la exfolierea si la curatarea tenului, la eliminarea stratului uscat de pe buze si la hidratarea lor, cat si la indepartarea celulelor moarte, la iluminozitatea pielii si la hidratarea acesteia.