Ce este cafeaua de specialitate?

Cafeaua de specialitate poate exista în mod constant prin devotamentul oamenilor care și-au propus sa faca din calitatea acesteia prioritatea muncii lor. Acest lucru nu se datoreaza unei singure persoane; specialitatea poate apărea numai atunci când toți cei implicați în lanțul valoric al cafelei lucrează în armonie și mențin un accent puternic pe standarde și excelență de la început până la sfârșit. Nu este o realizare ușoară și, totusi datorita acestora exista o gama atat de variata de cafele de specialitate pe glob.

Faceti cunostinta cu oamenii a căror muncă este crearea cafelei de specialitate.

 • Fermierii

Cafeaua grozavă începe cu producătorul a cărui familie probabil a petrecut generații perfectionand abordarea lor în agricultura cafelei de cea mai înaltă calitate posibilă.

Cultivata la altitudini și clime selectate și ingrijita ani de zile înainte de prima recoltă, producătorul care creează cafea specială își dedică viața rafinării și perfecționării cafelei de cea mai înaltă calitate de pe planetă. Pentru ei, calitatea nu cantitatea este cea mai importantă considerație.Doar cafele fără defecte și culese la vârful lor de maturitate vor continua in mâinile următoare care le vor modela. Pentru fermier, capacitatea de a intra în legătură cu cumpărătorii, asigură o opțiune de profit mai mare, care sprijină indivizii, familiile și comunitățile din întreaga lume.

 • Prajitorul

    Prăjirea cafelei este o artă care necesită un grad ridicat de cunoștințe și experiență pentru a produce profiluri de prăjire la nivel de specialitate. Cafeaua trebuie monitorizată îndeaproape în timpul procesului de prăjire și trebuie aplicate principiile științifice ale transferului de căldură, termodinamicii și chimiei cafelei pentru a asigura cel mai înalt standard de calitate și aromă.

    • Barista

    Barista, care poate fi certificat de SCA ca a absolvit numeroase ore de cursuri și instruire practică, este ultimul profesionist în cafea care garantează ciclul de viață al bobului de specialitate. Dacă bobul de specialitate nu este preparat corespunzător, este posibil ca adevăratul său potențial de aromă să se piardă; barista se asigură că fiecare bob își atinge promisiunea completă.

    • Consumatorul

    Nu vă așteptați să vă vedeți în această listă? De fapt, consumatorul este cel care finalizează ciclul de viață al bobului de cafea de specialitate, căutând activ și alegând opțiuni de cafea de specialitate. Când vă faceți timp pentru a găsi un cafenea sau o cafenea locală dedicată calității sau luați un moment în plus pentru a afla de la barista dvs. despre persoanele ale căror mâini și pasiune au produs ceașca de care vă bucurați, astfel încât să vă puteți informa mai bine alegeri, demonstrați nu numai un angajament față de un standard mai ridicat de calitate a gustului și aromelor, ci și un angajament față de un nivel de viață mai înalt pentru fiecare persoană care a contribuit pe parcurs.