Preparate usoare pentru sezonul cald

Sezonul cald poate impune o serie de schimbari majore in ceea ce priveste sistemul de viata. Nu doar rutina de ingrijire poate fi afectata, dar si stilul alimentar, recomandate fiind alimentele usoare si detoxifiante, ce pot fi absorbite si digerate cu usurinta de catre organism.

Asadar, prin intermediul acestui material dorim sa-ti prezentam cateva preparate extrem de usoare pentru sezonul cald si la fel de delicioase chiar si in ciuda continutului mai scazut de proteine. Sugestiile de astazi pot fi utilizate chiar si in mod obisnuit de catre cei cu anumite diete alimentare sau pentru cei cu un stil de viata de tip raw vegan.

 

Sugestii de preparate usoare pentru vara

 

1. Dress-ul de legume

Ciorba usoara si realizata strict din legume poate fi un preparat absolut revigorant si delicios, ideala pentru sezonul cald.

Folositi la prepararea acestei ciorbe o serie de legume proaspete, de sezon, precum cartoful, verdeturi din gradina proprie, dar si putin ou trecut prin sita pe care-l adaugati la final. Ciorba va avea un gust aparte, fresh si satios. Totodata, daca preferati un plus de savoare puteti opta pentru a o consuma cu smantana grasa sau cu iaurt grecesc.

 

2. Salata de fructe

Continutul bogat de vitamine si minerale pe care-l au fructele proaspete le face ideale pentru a fi transformate intr-o masa principala sau o gustare sanatoasa, in special daca vorbim de fructe sanatoase de sezon. Asa ca nu va sfiiti sa consumati acest preparat chiar si de mai multe ori pe zi, in afara de mic-dejun.

Totodata si salata de legume este un preparat binecunoscut pentru sezonul cald. Puteti adauga un plus de savoare folosind avocado, un fruct extrem de sanatos si satios de altfel.

 

3. Supele crema sau mousse-ul

Daca nu sunteti fani ai ciorbelor, puteti opta pentru o varianta mai fina si mai savuroasa, dar la fel de bogata in vitamine si toate cele necesare pentru ca corpul sa primeasca resursele de care are nevoie si pentru a va satura pofta.

Optati pentru pireurile de fructe si legume, pentru supa crema sau pentru mousse. Acestea presupun fierberea legumelor si trecerea acestora prin sita si/sau blender. Ele pot fi consumate ca atare sau drept garnitura.