Exercitii usoare de relaxare pentru persoanele foarte ocupate

BUSY -  un cuvânt din patru litere care vă poate descrie întreaga săptămână, chiar făcându-vă să uitați ce zi este. Între a fi un angajat model și / sau un părinte grozav acasă, pare să nu existe suficient timp pentru a nu-ți permite nici măcar să respiri adânc și să te bucuri de viață. Programul dvs. agitat cu greu vă poate oferi timp pentru relaxare. Știai însă că nu ai nevoie de prea mult timp pentru a te relaxa? Iată câteva sfaturi de relaxare care pot fi realizate în aproximativ 5 minute

A RESPIRA

Exercițiile de respirație se pot face foarte ușor. De asemenea, s-a dovedit a fi eficient atunci când vă simțiți anxios sau aveți furie. Pentru a face acest lucru, găsiți o poziție confortabilă. Așezați-vă în poziție verticală și asigurați-vă că picioarele sunt plantate pe pământ. Lăsați-vă mâinile pe coapse și închideți ochii. Limpezeste-ti mintea. Începeți să vă ascultați propria respirație. Respiră adânc. Concentrați-vă pe modelul de respirație - modul în care inspirați și expirați. Faceți-o cât de normal puteți. Nu vă grăbiți respirația și nu vă luați timp.

MEDITA

O minte limpede te va relaxa întotdeauna și te va pune într-o dispoziție bună, mai ales atunci când ești angajat constant în luarea deciziilor. Pentru a medita, la fel ca un exercițiu de respirație, găsiți o poziție confortabilă. Închideți ochii și respirați profund într-un model ritmic. Îndreptați-vă încet atenția asupra simțirii picioarelor pe tălpile pantofilor. Nu-l gândiți prea mult - simțiți-l. Mutați-vă încet atenția către cealaltă parte a corpului. Din nou, nu trebuie să o descrieți sau să o judecați; doar angajează-te în ceea ce simte, luând o notă mentală a senzației. Faceți acest lucru până când vă scanați întregul corp. Angajați-vă în această meditație la biroul dvs. cinci minute în fiecare zi și veți simți, fără îndoială, diferența.

MÂINI LIBERE

În afară de creierul nostru, mâinile noastre se ocupă adesea cu munca pe care trebuie să o facem. Depuneți prea mult efort pentru a putea fi copleșitor. Deci, dă-ți mâinile o pauză și investește într-o minge de stres. Strângeți mingea de stres în pauze sau chiar atunci când mâna este liberă. O minge de stres este o modalitate portabilă de a ameliora tensiunea. Masajul mâinilor este un alt mod de ameliorare a tensiunii. Un masaj instantaneu al mâinilor poate ușura și inima care bate puternic. Pentru a face acest lucru, aplicați loțiunea preferată și începeți să frământați mâna. Efectul său este instantaneu.

YOGA

Faceți puțină yoga chiar și atunci când sunteți la birou. Yoga este dovedită și testată pentru a ameliora stresul. Deci, încercați să vă angajați într-un exercițiu de yoga de 5 minute. Căutați o scurtă secvență de yoga de lucru pe care vă simțiți confortabil să o faceți. Puteți începe prin a sta plat pe podea. Întindeți-vă și îndreptați-vă corpul. Rotiți-vă umerii alternativ în ambele direcții. Rotiți gâtul și mișcați ochii. Faceți acest lucru într-un interval de cinci minute cu un interval.

MIȘCARE

Stai toată ziua de la 9 la 5? Ședința pentru ore lungi se dovedește a fi periculoasă pentru sănătatea noastră. Dacă nu vă mișcați suficient, aceasta va duce la o circulație slabă a sângelui în tot corpul. Deci, mișcă-ți corpul și participă la un exercițiu de 5 minute pe birou.

Urmați aceste exerciții de rutină:

A. Pentru împingerea biroului , împingeți biroul cu 6 repetări. Pentru ridicarea genunchilor scaunului, stați pe scaun, apoi împingeți încet piciorul în sus și îndreptați-vă genunchiul. Fă-o pe celălalt picior pentru 6 repetări.

b. Faceți scaunul alpiniști începând într-o poziție de scândură pe birou. Așezați-vă ambele mâini pe birou pentru a vă stabiliza. Trageți încet genunchiul drept în sus către piept și treceți rapid la genunchiul stâng și faceți același lucru. Faceți 6 repetări.

c. Apoi, faceți prizonierii ghemuit. Stai cu picioarele ușor depărtate. Așezați-vă mâinile în spate, cu capul cu coatele trase înapoi și cu pieptul ridicat. Coborâți genunchiul în poziție așezat, cu spatele drept în 6 repetări.

d. În cele din urmă, scade scaunul. Așezați-vă pe scaun cu o cotieră. Asigurați-vă că păstrați spatele și umerii drepți. Împingeți încet corpul scaunului și țineți-l timp de 1 secundă și repetați de 6 ori.

Este foarte esențial să vă puneți sănătatea ca o prioritate. Și oricât de ocupat ai fi, poți cu siguranță să creezi în 5 minute în calendarul tău. Un exercițiu simplu te poate relaxa instantaneu.