Cum se alege un parfum pentru barbati

Diferitele caracteristici ale parfumurilor masculine si gama larga, complica alegerea. Dar nu toate parfumurile sunt aceleasi sau pentru aceeasi ocazie.

Diferitele caracteristici ale parfumurilor pentru barbati fac uneori dificila alegerea unei oferte din sute de arome. Nu toate parfumurile sunt aceleasi sau se potrivesc in acelasi mod in orice circumstanta. E ca si imbracamintea. Harul parfumurilor consta tocmai in abilitatea lor de a personaliza si de a lasa o amintire eterica a purtatorului. Un parfum bun se va schimba subtil in functie de tipul de piele pe care il aveti (cu un pH mai mult sau mai putin acid), ceea ce ati mancat sau mediul in care ati fost. Notiuni de baza pentru a intelege complexitatea mai mare a diferitelor fatete ale unei arome va depinde de cat de educat este nasul.

Cum se alege un parfum pentru barbati

Daca vrem sa alegem un parfum, sa vedem ce ar trebui sa luam in considerare si din ce motiv:

Pasul 1 Daca stim ce tipuri de parfumuri ne plac cel mai mult, va fi mult mai usor sa alegem dintre sutele de referinte care se gasesc astazi in parfumerii. Acestea sunt familiile cele mai utilizate in parfumurile pentru barbati:

Citrice: sunt cele care au un procent mai mare de componente cum ar fi mandarine, grapefruit sau portocal.

Plante: arome de frunze, tulpini sau copaci … este definit ca un miros de padure.

Oriental: pe baza de mirodenii cum ar fi vanilie, piper si scortisoara. Ele sunt de obicei mai potrivite pentru noapte.

Lemnoase: sunt cele care contin note de lemn, muschi, tamaie, chihlimbar sau rasini.

Pasul 2 Atunci cand alegeti un parfum, trebuie sa-l incercati intotdeauna pe piele, deoarece, in functie de gradul de aciditate pe care il aveti, poate varia semnificativ aroma rezultata. Ca miroase bine pe o alta persoana, nu este o garantie ca acelasi lucru se va intampla cu dvs.

Pasul 3 Puteti incerca 4 pana la 5 parfumuri cel mult … daca toate sunt foarte diferite, dar numai 2 sau 3 daca acestea au acelasi stil! Aveti grija! Ar trebui sa incepeti cu cele mai usoare si, mai presus de toate, sa le aplicati in locuri care nu sunt apropiate, pentru a nu satura sau amesteca aromele.