Cel mai simplu mod de îngrijire a pielii pentru bărbați

Îngrijirea pielii nu este doar pentru femei. De asemenea, bărbații au nevoie de îngrijire adecvată pentru pielea lor, care poate fi în mod caracteristic mai dura decât femeile. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fie scump sau complicat. În schimb, îngrijirea pielii pentru bărbați ar trebui să fie simplă, dar consecventă. Regimul de bază de îngrijire a pielii pentru bărbați se reduce la trei pași simpli - curățare, exfoliere și hidratare. Iată de ce și cum ar trebui să urmați această rutină.

Produsul de curățare sau spălarea feței este primul pas al oricărui regim de îngrijire a pielii. Ca agent de curățare activ, spălarea feței elimină orice exces de ulei din piele și, de asemenea, din pori. În același timp, spală și toată murdăria, transpirația și murdăria de pe față. Așadar, în fiecare dimineață, eliminați acumularea de ulei de aseară, care poate crea o acumulare suplimentară de bacterii. Înainte de a merge la culcare, spălați toate transpirațiile și poluanții pe care probabil i-ați luat pe parcursul zilei. Tipul de spălare a feței depinde în mare măsură de tipul de piele. Pe piață sunt disponibile mai multe produse care se potrivesc tuturor tipurilor de piele.

Acesta este singurul pas de îngrijire a pielii care îi încurcă pe majoritatea noilor veniți. Adesea, celulele moarte ale pielii se acumulează pe pielea feței și creează pete aspre sau provoacă acnee prin strecurarea în pori. Exfolierea regulată, de două ori pe săptămână, asigură că celulele moarte ale feței tale dispar, iar celulele strălucitoare ale pielii sănătoase pot primi lumina de care au nevoie și o merită. La rândul tău, vei obține un ten mai tânăr și mai luminos. Exfolierea regulată ajută, de asemenea, la răsturnarea petelor întunecate de pe față lăsate de urmele de acnee sau de soare. Dar aveți grijă să nu exfoliați excesiv, deoarece poate provoca deteriorarea tuturor acelor celule tinere care încă se maturizează.

Hidratarea este ultimul pas al regimului de bază de îngrijire a pielii. Prin natura lor, o cremă hidratantă este mai defensivă decât activă. Îți hrănește pielea și se așează deasupra pielii pentru a capta umezeala în straturile de dedesubt. De asemenea, vă protejează pielea de îmbătrânirea prematură. Nu uita să adaugi un produs pe bază de SPF la rutina ta de hidratare de dimineață. Pe piață sunt disponibile mai multe creme hidratante cu diferite niveluri de SPF. SPF este foarte necesar pentru a proteja pielea de razele UV dăunătoare. Puteți schimba crema hidratantă înainte de culcare cu o alegere fără SPF, care ar trebui să includă un ingredient hidratant precum acidul hialuronic, pentru o hrănire mai bună.