Ingrijirea de zi cu zi a pielii

Chiar si dupa machiajul de dimineata si seara, pielea inmagazineaza o cantitate importanta de celule moarte, praf, poluanti…

Este necesar deci sa se curete mai bine fata o data pe saptamana. Mastile, gomajul si alte peeling-uri va vor veni in ajutor. Chiar daca gasiti aceste produse in comert, sa stiti ca bucataria dumneavoastra adaposteste materiale pretioase pentru frumusete. Pentru a curata pielea in profunzime, trebuie sa incepeti prin a deschide porii, pentru a se curata de toate impuritatile.

In primul rand, pregatiti o masca. Intr-o ceasca, varsati 2 lingurite de argila verde si 2 lingurite de apa calda, musetel sau suc de castravete. Acoperiti si lasati.

Dezbracati-va, demachiati-va, dar nu aplicati lotiunea tonica. Dusati-va si lasati gatul si decolteul descoperite.

Intr-o mica caserola, fierbeti apa. Cand a dat in clocot, adaugati doua pliculete de musetel sau de tei. Puteti adauga si alte plante: hamamelis, leandru, salvie, nalba…

Puneti caserola pe masa pe un suport rezistent la caldura. Puneti fata deasupra si acopriti cu un prosop. Lasati vaporii sa isi faca efectul. Porii se vor deschide la maxim.

Faceti apoi gomajul. Gama produselor de frumusete propune propriul sau produs pentru gomaj. Aplicati produsul conform indicatiilor producatorului si efectuati un masaj ferm. Vor fi inalturate toate celulele moarte. Totusi, nu frecati prea puternic.

Daca nu aveti un produs pentru gomaj, utilizati 3 linguri de sare amestecate cu 1 lingura de ulei de masline, dar tratamentul nu este recomandat daca aveti pielea fragila.

Apoi incalziti o lingura de miere intr-o cesca si aplicati-o cu pensula pe fata, evitand conturul ochilor. In momentul in care devine lipicioasa (2-3 minute), presati si retrageti brusc degetele de mai multe on pentru a dezlipi mizeria si punctele negre. Clatiti cu multa apa calda. Alternati sedintele de gomaj cu cele cu miere.

Intrati in baie. Luati ceasca care contine argila si udati-o din nou, daca este necesar, si amestecati. Masca nu trebuie sa fie prea lichida. Aplicati un strat pe fata si pe gat, cu o pensula, intotdeauna evitand conturul ochilor. Intrati in apa si nu uitati sa aplicati 2 saculeti de musetel sau tei pe pleoape. Acum relaxati-va. Lasati sa actioneze cel putin 20 minute. cand masca devine uscata, udati-o si clatiti cu multa apa. Puteti sa gasiti masti de argila verde in tub sau in recipient. Dati apoi cu lotiune tonica si cu o crema