Plante și băuturi pentru curățarea rinichilor

Plante și băuturi pentru curățarea rinichilor Plante și băuturi pentru curățarea rinichilor

Rinichii sunt acele organe în formă de fasole responsabile de filtrarea sângelui și eliminarea deșeurilor. De asemenea, lucrează din greu în menținerea unui echilibru al nivelurilor de electroliți în corpul nostru. Inutil să spun că este important să aveți grijă de rinichi dacă aveți de gând să trăiți o viață plină și sănătoasă.

Dar, ca multe alte lucruri din viață, acest lucru este mult mai ușor de spus decât de făcut. Dacă sunteți un iubitor de carne, aveți un dinte dulce deosebit de nesatific sau pur și simplu nu beți suficientă apă, vă puneți rinichii în pericol de eșec accelerat. Vestea bună este că dezintoxicarea rinichilor noștri se poate face consumând în mod regulat aceste 20 de ierburi ușor de găsit și băuturi ușor de făcut.

Patrunjel

Pătrunjelul este un diuretic natural care vă ajută corpul să treacă urina mai eficient. Urina este un produs rezidual care trebuie eliminat cât mai curând posibil. Consumând mai mult pătrunjel (fie pe paste, fie în smoothie-uri), corpul tău va expulza urina mult mai repede.

Lamai

Lămâile sunt extrem de acre, dar și extrem de bune pentru tine. Unul dintre cele mai importante efecte asupra sănătății este capacitatea sa de a dizolva sau preveni formarea pietrelor la rinichi prin creșterea concentrației de citrat în urină. Oricine a trecut vreodată o piatră la rinichi vă va spune să beți mai mult suc de lămâie.

Rădăcină de păpădie

La fel ca patrunjelul, rădăcina de păpădie este un diuretic. Introducerea câtorva lingurițe din această rădăcină în apă fierbinte va crea o băutură aromată care va crește cantitatea de urină pe care o produce corpul dumneavoastră. Acest lucru, la rândul său, vă va determina să mergeți mai des la baie. În ciuda a ceea ce ați putea crede, acesta este de fapt un lucru bun, deoarece corpul dvs. expulzează deșeurile într-un ritm mai rapid.

Suc de sfeclă

Sucul de sfeclă este un detoxifiant excelent pentru rinichi. Conține o tonă de antioxidanți și vitamina B, care vă vor ajuta să vă curățați întregul sistem. Cu toate acestea, există o linie fină între suficient și prea mult. Consumul mai mult decât este recomandat de un medic poate duce de fapt la formarea de calculi renali.

Rădăcină de marshmallow

Rădăcina de marshmallow a fost folosită încă din vremurile străvechi pentru a curăța sistemele strămoșilor noștri. S-a constatat că această rădăcină conține mucilagii care ne protejează tractul urinar de infecții și daune. Dacă suferiți frecvent de pietre la rinichi, veți fi bucuroși să știți că rădăcina de marshmallow poate ajuta la calmarea durerii de trecere a uneia.

Suc de afine

La fel ca sucul de sfeclă, sucul de afine poate fi bun pentru rinichi dacă este consumat cu măsură. Afinele sunt pline de vitamine și substanțe nutritive, care ajută la asigurarea funcțiilor renale optime. Cu toate acestea, merisoarele sunt cunoscute pentru a crește nivelul de calciu din urină - unul dintre cele mai esențiale blocuri de piatră la rinichi.

Ienupăr

Aceste boabe puternice, piperate, sunt un alt diuretic natural care ne ajută să ne spălăm rinichii prin creșterea cantității de urină pe care o produc corpul nostru. Acest lucru va ajuta la prevenirea cristalizării calciului și a altor minerale în rinichi, din nou, prevenind formarea pietrelor la rinichi. Un pic merge mult, așa că încercați să încorporați fructe de ienupăr într-o marinată de carne, mai degrabă decât să le mâncați întregi.

Suc de pepene verde

Nu există niciun mister în spatele pepenelui și proprietățile sale magice asupra sănătății noastre generale. Pepenele verde este în esență apă și potasiu. Deși potasiul poate fi periculos pentru persoanele care suferă de boli cronice de rinichi, conținutul de apă din pepene verde este mai mult decât suficient pentru a contrabalansa nivelurile abundente de potasiu, spălând astfel organul substanței chimice dăunătoare.