Ce sa consumi pentru curatarea rinichilor

Ce sa consumi pentru curatarea rinichilor Ce sa consumi pentru curatarea rinichilor

Ești întotdeauna îngrijorat de inimă, ochi, stomac etc., dar unul dintre cele mai grele organe de lucru care sunt adesea trecute cu vederea este rinichiul tău. De fapt, majoritatea oamenilor încep să acorde atenție acestor MVP-uri doar după ce ceva începe să meargă prost!

Rinichii dvs. sunt extrem de importanți pentru sănătatea dumneavoastră. Filtrează prin aproape 200 de litri de sânge în fiecare zi pentru a elimina deșeurile și toxinele, dintre care aproximativ 2 litri sunt apoi excretați prin urină. Rinichii sunt, de asemenea, vitali în procesele de reglare a tensiunii arteriale, crescând producția de celule roșii din sânge și sintetizând vitamina D.

Acesta este motivul pentru care este important să vă mențineți rinichii curați, astfel încât aceștia să poată continua să funcționeze în cel mai bun mod posibil. O modalitate de a face acest lucru este să încorporezi utilizarea ierburilor în dieta ta. 

Chanca Piedra

O plantă sud-americană numită Chanca Piedra primește denumirea de „ruptură de piatră”, deoarece se crede că tratează pietrele la rinichi. Folosită de secole datorită proprietăților sale medicinale, există afirmații că poate relaxa uretra, elimina fragmentele de piatră și poate ajuta la eliminarea excesului de calciu (deoarece pietrele cu oxalat de calciu sunt cel mai frecvent tip de pietre la rinichi).

Studiile clinice au dovedit, de asemenea, eficiența plantei, deși modalitățile exacte în care funcționează nu au fost încă determinate. Considerată în general sigură de digerat, chanca piedra este cel mai frecvent administrată sub forma unui ceai.

2. Goldenrod

O altă plantă despre care se știe că curăță rinichii este tija de aur. Studiile clinice au constatat că tija de aur poate reduce inflamația și poate ajuta la combaterea infecțiilor la animale. Este, de asemenea, un diuretic, care ajută la detoxifierea rinichilor și la tonifierea tractului urinar (prevenind ITU).

Tipul de bijuterie de aur care este sigur pentru consum este derivat din specia Solidago, nu din Verbascum densiflorum. Cu toate acestea, persoanele alergice la ambrozie, gălbenele, crizanteme și flori similare ar fi cel mai bine să evite și tija de aur.

3. Rădăcina hortensiei

Ca solvent, rădăcina hortensiei este considerată a netezi marginile zdrențuite ale pietrelor la rinichi și, de asemenea, ajută la alocarea corectă a calciului în organism. De asemenea, au fost efectuate studii medicale pentru a determina cât de eficientă poate fi utilizarea rădăcinii hortensiei în lupta împotriva diabetului, a artritei și a mai multor boli autoimune.

Rădăcina de hortensie este disponibilă în tincturi sau puteți găsi rădăcina uscată sub formă de capsulă. Deși este sigur pentru consum, doza trebuie limitată la mai puțin de 2 grame pe zi și nu este destinată utilizării pe termen lung.

Coada calului

Ca diuretic și antioxidant, coada calului este cunoscută pentru a susține sănătatea generală a rinichilor. Poate fi benefic pentru cei care suferă de edem, incontinență, pietre la vezică / rinichi și infecții ale tractului urinar. Cu toate acestea, utilizarea extinsă a plantei poate duce la un deficit de tiamină, deoarece coada calului descompune vitamina printr-o componentă chimică cunoscută sub numele de tiaminază.

De obicei luate ca ceai sau capsulă, soiurile de coadă de cal care sunt sigure pentru consum provin de la Equisetum arvense, Equisetum hyemale sau Equisetum telmateia. Coada calului derivată din soiul Equisetum palustre s-a dovedit a fi toxică la bovine.