Alimente riscante pe care nu trebuie sa le consumi

Pe langa alimentele greu de digerat, cele care ingrasa si mancarurile prea condimentate, trebuide asemenea sa fii atenta cu alimentele care risca sa declanseze antimite boli sau infectii:

Carnea cruda sau preparata in sange

Fructele, legumele si salatele prost spalate

Carnea cruda sau preparata in sange

Aceasta poate fi purtatoare de paraziti care transmit toxoplasmoza. Unele femei sunt imune la aceasta, a(tele nu. Daca primul examen de laborator nu ti-a stabilit cu certitudine imunitatea, urmareste sa consumi exclusiv carne bine patrunsa sau congelata in mod industrial. Genele de toxoplasmoza sunt distruse la temperaturi joase si inalte.

Toxoplasmoza este o boala care se contracteaza o singura data. Ulterior esti imunizat de anticorpii care raman in organism in urma infectiei. Ea se manifesta printr-o stare gripala insotita de umflarea ganglionilor. Benigna in conditii normale, ea poate sa aiba consecinte grave asupra fatului si sa genereze malformatii ireversibile in caz de transmitere la acesta, in special in primele trei luni de sarcina. Atentie, genele de toxoplasmoza se dezvolt) de asemenea in excrementele cainilor si pisicilor. Daca nu esti imuna, evita sa manipulezi cu mana goala tavita pisicii si materiile fecale animale.

Fructele, legumele si salatele prost spalate

Ai grija sa speli temeinic foile de salalta si coaja legumelor si fructelor pe care doresti sa le consumi crude. o picatura de otet la prima spalare omoara microbii.

Branzeturi din lapte crud

In timpul sarcinii, evita branzeturile purtatoare ale bacteriei de listerioza, boala periculoasa pentru fat. Esti in esenta vorba de branzeturile pe baza de lapte nefiert. Prefera branzeturile cu pasta topita.Nu manca branza proaspata de capra.