Alimente sănătoase pentru creier pentru a preveni tulburările cognitive

Alimente sănătoase pentru creier pentru a preveni tulburările cognitive Alimente sănătoase pentru creier pentru a preveni tulburările cognitive

Când ne gândim la modalități de a arăta și de a ne simți mai tineri, foarte rar oamenii își amintesc de organul care ne gândește - creierul. Odată cu dublarea cazurilor de Alzheimer la fiecare cinci ani, este timpul să ne gândim la modalități de a ne fortifica mintea de viitoarele tulburări cognitive și totul începe cu ceea ce intră în burta ta. Iată 7 alimente ultra-sănătoase pentru a vă menține gândurile în ordine pe drum

Ouă

Data viitoare când alegeți gălbenușul dintr-un ou fiert tare, țineți cont de acest lucru: gălbenușul este bogat în substanțe nutritive care pot spori fluxul de sânge în creier. De asemenea, conține un nutrient despre care mulți oameni nu au auzit, și să nu mai vorbim de suficient, numit colină care întărește pereții celulari și moleculele de semnalizare din interiorul creierului.

O cantitate adecvată de vitamine B, care poate fi găsită în gălbenușurile de ou, ar putea deține cheia declinului mental mai lent la vârstnici, precum și să se îndepărteze de depresie.

Chiar dacă ouăle conțin colesterol, particulele mici de colesterol LDL (lucrurile rele) se pot transforma în particule mai dense (lucrurile bune) în timp.

Scortisoara, Salvie, Curcuma

Dacă vă place să vă umpleți micul dejun și prânzul cu mirodenii, ar trebui să luați în considerare încorporarea mai multor scorțișoară, salvie și turmeric.

Cu iarna chiar după colț, punerea condimentelor de dovleac cu doze sănătoase de scorțișoară s-ar putea să nu fie un lucru rău (deși s-ar putea ca latte-ul cu conținut mare de grăsimi). Scorțișoara este plină de mangan, un mineral și antioxidant care face minuni pentru creier.

Curcuma conține curcumină, componenta care conferă curcumului luciul său galben iconic, care s-a dovedit că îmbunătățește depresia și stimulează producția de BDNF - un hormon care ajută la creșterea și consolidarea celulelor creierului.

Sage s-ar putea să nu fie condimentul dvs. preferat, dar după ce ați aflat că planta ar putea ajuta la tratarea bolii Alzheimer și a funcției neurologice, veți dori să o stropiți pe fiecare masă pe bază de paste.

3. Ciocolată

Iubitorii de ciocolată din întreaga lume, bucurați-vă! Ei bine, mai exact, iubitorii de ciocolată neagră . Ciocolata neagră conține flavonoide - un puternic antioxidant care s-a dovedit că sporește puterea de memorie și decelerează declinul neurologic.

Data viitoare când preparați fursecuri cu ciocolată (ouă, yay, zahăr și făină rafinată, nu atât), căutați chipsuri de ciocolată neagră în loc de ciocolată cu lapte super-dulce.

4. Ulei de măsline

Uleiul de măsline este una dintre componentele cheie ale dietei mediteraneene. Studiile arată că această grăsime fructată favorizează pierderea în greutate și combate diabetul. Uleiul de măsline extravirgin este produsul extra-bun, bogat în antioxidanți, atunci când este consumat crud (nu este încălzit) pentru a combate tot felul de boli cronice.

Un studiu din 2017 a demonstrat că consumul de ulei de măsline EV poate îmbunătăți capacitatea de învățare și reținerea. Uleiul de măsline poate reduce riscul de accident vascular cerebral mai târziu în viață.

Pește gras

Peștii bogați în acizi grași omega-3 nu au doar un gust excelent, dar sunt incredibil de buni pentru inimă și minte. Cele mai bune surse de omega-3 pe care trebuie să le căutați includ somon, macrou, sardine și (dacă aveți posibilitatea să-l stomac) ulei de ficat de cod.

Se știe că copiii care nu obțin suficient din această grăsime benefică suferă de tulburări de învățare. Depresia este, probabil, un alt simptom al unei deficiențe de omega-3. Incorporarea mai multor alimente bogate în omega-3 în dieta dvs. poate îmbunătăți capacitatea creierului de a controla emoțiile și de a păstra memoria.

6. Nuci

Nucile sunt o sursă excelentă de antioxidanți și omega-3 pe bază de plante. Nucile pot controla pofta de mâncare a unei persoane și o pot împiedica să se înghită de gustările preferate. Un test pe șobolani a arătat că vitamina E din nuci a îmbunătățit abilitățile de învățare și păstrarea memoriei.

Nu vă scufundați nici pe migdale! Sunt bogate în vitamina E și antioxidanți care îmbunătățesc funcția creierului.

7. Boabe

Iată un motiv bun pentru a face un shake pe bază de fructe de pădure dimineața. Boabele precum afine și zmeură conțin antocianine, un tip de antioxidant care oferă proprietăți antiinflamatorii care pot preveni pierderea memoriei.

Afinele în special sunt unele foarte importante pentru sănătatea ta mintală; compușii lor antioxidanți pot îmbunătăți autostrada de comunicație între celule și întârzia pierderea memoriei.