Usturoiul, un produs pentru protecția sănătății tale

Usturoiul, un produs pentru protecția sănătății tale Usturoiul, un produs pentru protecția sănătății tale

Usturoiul a fost folosit ca o plantă puternică în Ayurveda tradițională de mai mulți ani. Practicanții din plante folosesc căței de usturoi pentru a prepara medicamente și, de asemenea, guvernează diferite bucătării din întreaga lume. Aroma și aroma sa distinctivă și satisfăcătoare îl fac una dintre cele mai preferate ierburi din toate locurile culinare.

Nu numai că usturoiul creează un impact plăcut, dar oferă și beneficii impresionante asupra sănătății corpului uman. Prin această postare, să încercăm să descoperim câteva fapte interesante despre usturoi și să analizăm potențialele sale beneficii medicale.

Dovezi istorice ale utilizării usturoiului

Mulți profesioniști din domeniul medical au încorporat usturoiul în practica lor de câțiva ani. Există dovezi în istorie că oamenii consumă usturoi de mai bine de 5000 de ani.

De la epoca greacă veche până la civilizația egipteană și de la valea Indului până la China, usturoiul își are rădăcinile. Orientul Mijlociu, Asia de Est și Nepal nu fac excepție. În mod tradițional, au folosit această plantă puternică pentru a vindeca boli precum bronșita, hipertensiunea, diabetul etc.

Beneficiile pentru sănătate pe care le are de oferit

După cum sa menționat anterior, usturoiul este legat de numeroase beneficii pentru sănătate. Câteva dintre ele sunt enumerate mai jos. Cu toate acestea, lista nu se limitează la următoarele:

Sprijin imunitar

Mulți cercetători susțin capacitatea de întărire a imunității usturoiului. Poate vindeca bolile prin combaterea infecțiilor și tratarea rănilor. De asemenea, ajută la vindecarea răcelii și a gripei. Extractul de usturoi dintr-un fruct îmbătrânit este, de asemenea, util în îmbunătățirea funcției celulelor imune.

Reducerea cancerului pulmonar și a riscului de cancer cerebral

Consumul de usturoi crud de două ori pe săptămână are ca rezultat un risc scăzut de cancer pulmonar. Usturoiul servește potențial ca sursă chimio-preventivă pentru cancerul pulmonar.

În plus, a demonstrat ingrediente precum organosulfur, care a fost identificat ca un agent activ în distrugerea celulelor unei tumori cerebrale specifice.

SIDA în osteoartrita șoldului și sănătatea oaselor

Usturoiul aparține familiei legumelor cu aliu. Legumele cu Allium, în special usturoiul, au compuși potențial benefici pentru tratarea stării osteoartritei de șold, în special la femei și adulți în vârstă. Se consideră că compușii naturali ai acestei plante ajută la devierea defalcării oaselor.

Protecția inimii

O componentă chimică unică a usturoiului este cunoscută sub numele de Dialil trisulfură, care ajută în timpul unui atac de cord sau al unei intervenții chirurgicale cardiace. Poate chiar preveni insuficiența cardiacă. Usturoiul este considerat a fi o sursă excelentă de alimentare cu hidrogen sulfurat inimii. Scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului, reducerea la minimum a rigidității arterelor sunt câteva beneficii pentru sănătate ale consumului regulat de usturoi.

Usturoiul este un antibiotic puternic datorat trialulfului de Dialil prezent în el. De asemenea, acționează ca un prebiotic, extrem de benefic pentru bacteriile bune din intestin pentru a spori diversitatea microbilor din stomac.

A concluziona

Consumul de usturoi are mai multe avantaje; totuși, consumarea acestuia de multe ori nu este recomandată fără îndrumarea unui medic. Este un antibiotic cu spectru larg. Ucide nu numai germenii dăunători, ci și cele mai necesare bacterii prietenoase.