Pandemia are efect asupra carierei tale?Sfaturile expertilor pentru o deblocare

  • Vineri, 22 Octombrie 2021
  • Diverse

Sunteți în prezent pe piață în căutarea unui loc de muncă? Ei bine, atunci ți-ai tăiat munca, deoarece aterizarea unui loc de muncă ar fi putut deveni mai dificilă. Pe măsură ce lumea se bazează din ce în ce mai mult pe conexiunile virtuale din cauza severității pandemiei globale, baza de angajați s-a extins și la parametrii globali.

Recesiunea economică a înregistrat șomajul unui vast grup de muncitori sârguincioși și calificați, care ar fi acum în căutarea altor mijloace de întreținere. Din orice perspectivă vedeți, un lucru este sigur: găsirea unui loc de muncă adecvat necesită actualizarea jocului. Dacă intenționați să căutați un loc de muncă de acasă, este timpul să vă pregătiți pentru această provocare.

1.   CONSTRUIEȘTE-ȚI ABILITĂȚILE

Carantina nu este un motiv suficient de bun pentru a vă relaxa progresul academic și kilometrajul. De fapt, angajatorul dvs. ar fi dornic să știe cât de responsabil sunteți și cât de dedicați carierei dvs., judecându-vă după cum v-ați petrecut timpul în carantină.

Răspunsul stabilit pentru a impresiona angajatorul ar fi legat de învățarea unui nou set de competențe. Vă puteți înscrie la oricare dintre cursurile online oferite gratuit sau la un preț minim de către institutele de renume pe platforme precum Udemy și Coursera . Chiar dacă nu vă înregistrați în mod esențial pentru certificare, abilitățile pe care le dobândiți vă pot îmbunătăți nivelul de experiență și vă pot crește șansele de a vă asigura un loc de muncă.

2.   NU VĂ MINIMIZAȚI

Nu lăsați insecuritățile și teama de a fi respins să apară angajatorului dvs. prin CV sau CV. S-ar putea să vă simțiți insuficient calificat pentru un loc de muncă, dar nu există niciun rău dacă încercați. S-ar putea ca angajatorul să caute pe cineva care nu numai că ar fi calificat, dar și suficient de pasionat pentru a învăța la locul de muncă, ceea ce ar face, de fapt, un candidat viabil.

3.   DEMONSTRAȚI-VĂ ABILITĂȚILE UȘOARE

Adaptabilitatea la schimbare, reziliența și pozitivitatea sunt toate trăsăturile cheie necesare astăzi pentru a conduce o afacere de succes pe o piață digitalizată în evoluție rapidă. Angajatorul dvs. ar fi interesat să știe că vă puteți adapta la situațiile nevăzute care pot apărea în viitor din cauza epidemiei.

4.   PREGĂTEȘTE-TE PENTRU UN INTERVIU ONLINE

Este extrem de important să aveți o prezență online prin crearea de profiluri pe toate aplicațiile sociale de trend utilizate în comunicarea de afaceri, cum ar fi LinkedIn, Zoom și Skype. De asemenea, ar trebui să fii pregătit să fii chemat la o sesiune de interviu virtual. Un interviu online necesită aceeași sobrietate și profesionalism care sunt afișate într-un cadru real de interviu.

Astfel, vi se va aștepta să vă îmbrăcați conform codului vestimentar formal. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că aveți o conexiune la internet bună, deoarece nu veți fi judecați doar în legătură cu conexiunea la internet, ci și cu conectivitatea la internet, deoarece vi se va aștepta să fiți extrem de dependenți de conexiunea la internet pentru a vă îndeplini îndatoririle dacă vă asigurați un loc de muncă.

Una peste alta, rămâneți încrezător și continuați să vă prezentați pentru toate locurile de muncă disponibile și rămâneți încrezător în abilitățile dvs. În curând te vei regăsi cucerind vârful vieții tale profesionale.