Impactul jucariilor sexuale asupra persoanelor varstnice

Impactul jucariilor sexuale asupra persoanelor varstnice Impactul jucariilor sexuale asupra persoanelor varstnice

Femeile de peste 50 de ani cumpara vibratoare, dildo-uri si jucarii senzitive in numar record. Aceasta tendinta are sens din perspectiva sexologica. Corpul se schimba dupa 50 de ani, iar aceste jucarii pot fi practice si de ajutor in adaptarea acestor schimbari. Dar ce jucarie are sens dupa menopauza?

Varstnicii incep sa aleaga sexul in loc de golf sau tenis. "Comunitatile de pensionari si facilitatile de viata asistata devin ca niste campusuri universitare. Ele inghesuie o multime de oameni in varsta impreuna, iar atunci cand se intampla, lucrurile se intampla in mod natural", relateaza E.J. Emanuel.

In timp ce cei mai multi sunt incantati sa auda ca generatiile superioare se bucura de relatii sexuale pe tot parcursul vietii, Centrul pentru Controlul Bolilor arata un aspect negativ in aceasta explorare. Un raport recent a descoperit ca doar 6 la suta dintre persoanele in varsta de peste 61 de ani folosesc prezervative pentruintalniri sexuale si infectii cu transmitere sexuala (ITS) cresc in aceasta populatie intr-un ritm alarmant.

Dar acesti seniori pot revendica o alta tendinta si una care este mult mai putin riscanta - utilizarea sporita a jucariilor sexuale de catre femeile in varsta. Femeile de peste 50 de ani cumpara vibratoare, dildo-uri si jucarii senzitive in numar record.

,,Am avut primul meu orgasm in urma cu un an, cu vibratorul meu", a spus Joan, o femeie de 65 de ani care a intrat in terapie in cautarea orgasmului evaziv inainte de a fi ,,prea batrana". Acum, un an mai tarziu, ajunge chiar si la orgasm cu partenerul (cu vibratorul).

,,Aceasta tendinta este in continua dezvoltare", spune Jillian Bice, proprietarul Bloom Enjoy Yourself, o jucarie sexuala si un site de informatii pentru femei, care a spus ca ,,majoritatea clientilor care viziteaza Bloom au varste de peste 50 de ani si ei iubesc fiecare minut din acest lucru. "

Aceasta tendinta are sens din perspectiva sexologica. Corpul se schimba dupa 50 de ani, iar aceste jucarii pot fi practice si de ajutor in adaptarea acestor schimbari.

Masturbarea cu (sau fara) jucarii sexuale este buna pentru sanatate. Masturbarea regulata protejeaza impotriva cancerului de prostata la barbati. Iar partile sexuale ale unei femei raman mai lubrifiate si mai suple daca are mai multa activitate sexuala, inclusiv cu un dildo sau vibrator, vezi mai multe jucarii sexuale pe https://esexshop.ro/info/jucarii-sexuale-barbati.

Dildo-urile elimina presiunea din performantele unui barbat. In timp ce actul sexual nu este necesar pentru o experienta sexuala satisfacatoare, cuplurile se bazeaza adesea pe ele ca ,,curs principal". Acest accent poate pune presiune nejustificata asupra erectiei unui barbat si, in multe situatii, poate provoca anxietate pentru ambii parteneri.

Folosirea unui dildo poate elimina aceasta presiune. O femeie poate obtine stimularea vaginala de care ar putea avea nevoie pentru a ajunge la orgasmul vaginal sau cervical.

Stimularea mai intensa din partea unui vibrator. Odata cu varsta, este posibil sa avem nevoie de mai multa stimulare pentru a obtine aceeasi senzatie. De asemenea, un vibrator solid (sau un cap de dus) poate ajuta o mana mai veche sau artritica.

Jucariile sexuale pot deschide relatia cu explorarea. Pur si simplu alegerea unei jucarii sexuale cu un partener poate introduce discutii despre lucruri noi de incercat. Calitatea vietii tale sexuale este limitata doar de intinderea imaginatiei tale.

Dar ce jucarie are sens dupa menopauza?

Nu orice jucarie este cea mai buna pentru organismul imbatranit. Modificarile hormonale care apar cu menopauza afecteaza modul in care organismul reactioneaza sexual. Tesuturile si lubrifierea se diminueaza, ceea ce face ca calitatile celor mai bune jucarii sexuale pentru persoanele de peste 50 ani sa fie destul de diferite de nevoile celor de 20 sau 30 de ani.