Autosabotajul in dezvoltarea carierei:cum poti evita sa cazi in aceasta capcana

  • Vineri, 22 Octombrie 2021
  • Diverse

De câte ori ți-ai promis că vei sări peste Starbucks de dimineață, dar ai sfârșit prin a sparge jurământul acela și iar? Scopul este să economisești bani și să-i folosești pentru a călători la destinația ta de vis, dar, dintr-un anumit motiv, pur și simplu nu poți ajunge să prepari o ceașcă de joe în dimineața.

Același lucru se poate spune despre cariera dvs. - există unele obiceiuri care vă pot împiedica să obțineți succesul pe care îl vizați. Aceste activități dăunătoare fac parte din autosabotaj, în care corpul și mintea conștientă știu ce este mai bine pentru munca ta, dar subconștientul tău se luptă și preia controlul asupra situației. Iată modalități de a te ridica din acea groapă aparent condamnată:

ANALIZEAZĂ SITUAȚIA ȘI ÎNȚELEGE-ȚI DEFICIENȚELE

Reflectarea nu este de obicei ușoară, mai ales dacă încercați să vedeți lucrurile care vă pot afecta obiectivele, dar este cheia pentru soluționarea problemei. Vedeți deficiențele dvs. pentru a afla ce sunt - greșeli, obiceiuri vechi și decizii nesănătoase.

Odată ce recunoașteți că aceste obiceiuri sunt ceea ce vă împiedică să excelați în carieră , puteți acum să creați strategii. Acest lucru poate însemna să te străduiești mai mult să schimbi activitățile vechi, cum ar fi să vii la muncă devreme sau la timp.

AFIRMA

Merită să fii atent la premiu, dar așteptările mari pot duce și la dezamăgire dacă obiectivele nu sunt îndeplinite. Nu vă descurajați dacă încă nu vă atingeți viziunea, în ciuda faptului că ați încercat atât de mult.

În loc să te uiți unde vrei să aterizezi, recunoaște cât de departe ai ajuns și afirmă-ți realizările. Priviți situația ca pe un pahar pe jumătate plin decât pe jumătate gol - asta înseamnă că nu ar trebui să vă gândiți prea mult la lucrarea necesară pentru a atinge obiectivul, mai degrabă ceea ce ați realizat deja.

ÎNȚELEGEȚI ÎNGRIJIREA DE SINE FAȚĂ DE DEPRIVAREA DE SINE

Oamenii simt deseori nevoia de a se recompensa cu alcool, vicii precum țigări sau alimente nesănătoase atunci când realizează ceva. Regula generală: nu se îngrijește de sine dacă îți face ravagii asupra bunăstării tale generale. Ca atare, aceasta nu este cu siguranță o mișcare de a te priva de lucruri evlavioase.

ÎNVĂȚAȚI, NU ÎNDURAȚI, DIN GREȘELILE VOASTRE

Pe cât de clișeu pare, trebuie să înveți din greșelile tale. Tratează-l ca pe un teren de învățare și asigură-te că nu te oprești asupra eșecurilor tale . Ai putea cădea și mai mult în capcana autosabotajului.

A SE VEDEA IMAGINEA MAI MARE

Este ușor să rămâi în momentul înfrângerii, dar nu îți va face bine. În loc să vă gândiți la eșecurile și greșelile dvs., evaluați-vă situația și priviți imaginea de ansamblu.

Dacă îl privești într-un context mai larg, vei vedea cât de incomodă și inutilă este judecata ta pentru tine. Acest lucru vă va inspira să vă ridicați de dărâmături și să vă îndreptați spre obiectivele dvs.