Nu evita niciodata o zi libera

  • Joi, 21 Ianuarie 2021
  • Diverse
  • Publicat de
Concediu fara plata Concediu fara plata

Luarea zilelor de concediu fara plata pentru sanatatea fizica este un lucru obisnuit, dar practica de a va lua timp liber de la munca pentru a avea grija de sanatatea mintala este mai degraba o zona gri.

Multe companii au politici pentru sanatatea mintala dar poate fi totusi greu sa-ti iei liber cand ai nevoie pur si simplu de o pauza. S-ar putea sa va simtiti vinovati sau ezitati sa utilizati una dintre pretioasele zile de concediu si sa va impingeti sa va prezentati oricum. Puteti insa sa optati pentru o zi de concediu fara plata.

Cu toate acestea, atunci cand va simtiti prea stresati, dvs. si munca dvs. suferiti, ceea ce poate duce la probleme care va pot afecta performanta la locul de munca. Sa stii cand sa iti iei o zi libera pentru tine este crucial pentru mentinerea sanatatii si a bunastarii tale, atat la locul de munca, cat si in afara acesteia.

Iata tot ce trebuie sa stiti despre beneficiile pe care le poate aduce o zi libera sau un weekend prelingit.

Concediu fara plata

Daca va simtiti coplesiti, stresati, aveti probleme cu concentrarea asupra muncii sau acasa sau sunteti mai iritabil, atunci va recomandam sa luati o zi libera din concediu de 21 de zile sau concediu fara plata.

Daca te gandesti la viata ta ca la o farfurie cu sectiuni pentru munca, familie, viata si lucruri pe care iti place sa le faci, iar farfuria se revarsa in toate domeniile, dar lucrurile pe care iti place sa le faci, este timpul sa faci o pauza si participa la ingrijirea de sine sustin marii psihologi.

Poate fi prea usor sa te convingi ca sanatatea mintala slaba nu este un motiv suficient de bun pentru a-ti lua timpul liber. Daca esti fizic capabil sa lucrezi, de ce sa nu mergi la lucru pentru a fi platit.

Amintiti-va insa ca sanatatea mintala este la fel de importanta pentru bunastarea dumneavoastra generala ca sanatatea fizica. La fel ca orice boala sau suferinta corporala, mintea ta are nevoie de timp pentru a se odihni si a-si reveni.

Nu vorbim despre inspaimantarile obisnuite de duminica sau doar ca ne simtim plictisiti sau neincantati sa intram in birou. Daca va treziti si va simtiti deosebit de stresati, in jos sau anxiosi - la un nivel care va afecteaza functionarea - este timpul sa va ganditi sa va luati ziua libera.

Desigur, uneori te simti inexplicabil „oprit”. Este bine sa-ti iei si ziua atunci. Foloseste-ti judecata personala si asculta-ti mintea si corpul. Toata lumea are nevoie din cand in cand de o zi de sanatate mintala.

Incearcati sa faceti noi lucruri pentru a uita de rutina zilnica. Intalnirile cu prietenii sau vizetele la un muzeu sau mersul la munte pot ajuta foarte mult.