Paduri verticale,noua arma impotriva incălzirii globale

Stefano Boeri, care este un arhitect italian, a avut o epifanie revoluționară când a decis să lucreze la o idee inovatoare - „păduri verticale”. Pare ceva direct din filmele de science fiction, dar realitatea este că totul, cu excepția sci-fi-ului. Deși există unii care neagă că încălzirea globală este o problemă, există alții care iau măsuri extreme pentru a lupta împotriva ei. Acest arhitect specific a căutat în natură o modalitate de a combate ceea ce o ucide. Răspunsul pe care l-a găsit este pădurile verticale.

Păduri verticale

Ideea i se pare destul de simplă lui Boeri. El susține că, implicând natura cu arhitectura, vom putea crea spații de locuit prietenoase ambelor medii. Acest lucru ar fi deosebit de relevant și util pentru cei care locuiesc în zonele urbane.

Turnurile Nanjing

Prima oprire a lui Stefano a fost Nanjing, China. Decizia de a începe acolo a venit din faptul că poluarea extremă a aerului acolo este o problemă bine cunoscută. „Turnurile Nanjing” vor deține titlul de a deveni pumnul pădurilor verticale din Asia. În mod ideal, el ar dori ca echipa sa să crească peste 1.000 de copaci și peste 2.500 de arbuști, care la rândul lor ar genera zilnic o cantitate masivă de 60 kg de oxigen.

Dincolo de China

Dacă ai crezut că acest inovator se oprește în Asia, atunci mai ai ceva. China a fost doar o piatră de temelie către alte locații în care își propune să-și stimuleze ideea de păduri verticale. Alte site-uri pe care le are în vedere, include Milano și Elveția și cine știe unde se va îndrepta de acolo. Versiunea de la Milano a proiectului său se numește „Bosco Verticale”.

La infinit și dincolo de?

Se pare că Stefano nu se teme să împingă limitele, chiar dacă aceste limite sunt create de presiunea atmosferică. Pământul este doar începutul pentru ceea ce a planificat pentru un viitor mai curat. Marte. Asta e corect. Până în anul 2117, Stefano și echipa sa își propun să stabilească păduri verticale care pot fi create și așezate pe Marte. Principalul motiv este că el crede că schimbările climatice și-ar fi luat efectul până atunci.