Ce dezavantaje ofera defrisarea copacilor

Copacii reprezinta o principala sursa de materie prima pentru diferite domenii. Totusi, din dorinta de a ne indeplini o serie de nevoi si dorinte, defirsarea copacilor se produse in masa de la o zi la alta, reducand numarul vegetatiei existente la nivel global. Cu toate acestea, defrisarile ar trebui limitate sau chiar interzise, deoarece dezvoltarea copacilor are loc extrem de lent. Si, odata cu acest apect, vin si o serie deplina de dezavantaje care pe o parte ne avantajeaza ca indivizi sau ca si comunicate, insa pe de cealalta parte are efecte adeverse foarte negative si pe termen lung.

Iata cu ce dezavantaje vine defrisarea necontrolata a copacilor.

  

1. Diminueaza oxigenul

Copacii si in special zonele bogate in arbori (precum padurile) sunt o sursa extrem de bogata de producere a oxigenului la nivelul intregii planete. In conditiile in care ne confruntam cu o poluare tot mai accentuata datorita tehnologizarii si nu numai, copacii par sa fie una dintre sursele de baza care ne mai tin in viata.

Astfer, prin defrisarea copacilor se limiteaza tot mai mult cantitatile de oxigen, ceea ce duce la reducerea capacitatii de respirare, de oxigenerare a organismului, fapt ce poate duce la disparitia unor ecosisteme si inclusiv la reducerea mediei de viata, respectiv la cresterea mortalitatii in randul oamenilor si a animalelor.

 

2. Provoaca dezastre naturale

Un mediu fara copaci si vegetatie care sa consume substantele poluante, duce la cresterea acestor substante toxice din mediu, la cresterea toxicitatii lor si, de asemenea, la cresterea temperaturilor globale. Acest fapt duce la aparitia unor adevarate dezastre naturale (efect de sera, tsunami, uragane etc.), fapt ce poate produce distrugeri masive in masa.

 

3. Distrug habitatul natural al animalelor

Tot mai multe persoane se plang de incidenta animalelor salbatice in zonele locuite de catre oameni. Acest lucru se datoreaza faptului ca alti oameni permit si comit defrisari accentuate in scopuri proprii sau pentru ridicarea unor complexuri in zonele de padure. In acest mod sunt distruse mediile de viata a animalelor, in acelasi timp sunt private de hrana, ceea ce le face sa caute sa se adapteze unor noi conditii.