Ce beneficii ofera plantele

Foarte multe persoane adora natura si plantele. Altele de altfel le considera inutile sau nu au o tangenta foarte ridicata cu acestea. Trebuie sa stii insa ca plantele aduc o multime de beneficii, iar cand ne referim generic la denumirea de “planta”, ne referim atat la flori, la hrana pentru animale, la fructele si legumele care reies dintr-o astfel de planta.

Practic, intreg ecosistemul din care facem parte se bazeaza pe existenta acestor plante, acesta fiind unul dintre beneficiile principale si esentiale pe care il au plantele. Insa, plantele ofera mult mai multe beneficii pe care, de altfel, le vom dezvalui astazi mai mult sau mai putin, in exclusivitate pe pagina.

 

Ce beneficii iti pot oferi plantele

 

Plantele sunt o modalitate prin care te poti relaxa, prin care poti medita si cu ajutorul carora sa te poti simti mai bine, mai sanatos si mai plin de viata.

Foarte multe persoane considera grija pe care o acorda plantelor (curatat, plantat, plivit, rarit etc) o modalitate prin care se deconecteaza de probleme, de haos si de agitatie, si prin care se incarca cu multa energie.

Acest lucru ii ajuta pe ingrijitorii de plante sa cunoasca mai in detaliu cum functioneaza plantele ca sistem de crestere si dezvoltare si totodata ii ajuta sa-si puna difeite intrebari asupra propriei conditii.

 

Prin constructia pe care o au, majoritatea plantelor sunt mari consumatoare de dioxid de carbon, unul dintre cei mai numerosi si nocivi poluanti din toate timpurile. Plantele sintetizeaza continutul de dioxid se carbon din mediu (si nu numai), pe care-l transforma ulterior in oxigen benefic pentru natura, si chiar si pentru noi oamenii. Practic, oxigenul, respiratia si toate activitatile pe care astazi le derulam in mod obisnuit, ar fi imposibile in lipsa plantelor.

 

De asemenea, plantele te ajuta sa-ti conturezi mai bine mediul in care traiesti. Multe plante pot fi transpuse in ghiveci, in urma carora sa obtii un decor placut si relaxant. De asemenea, plantele pot fi si sursa ta de hrana, ceea ce inseamna ca poti planta diferite specii si tipuri de plante pentru a-ti construi propria mini-gradina si sa te bucuri in acest mod de efectele unor legume, plante si fructe sanatoase.