Cum sa reciclezi plasticul

Plasticul este una dintre principalelee probleme actuale in ceea ce priveste calitatea si sanatatea mediului inconjurator. Anual ajung in mediu tone de plastic ssub diferite forme, aceasta fiin o forma extrem de accesibila de ambalare si de depozitare, cat si de uz in producerea unor produse.

Plasticul este renumit pentru intrebuintarile acestuia nu doar in matterie de uz clasic, cum ar fi recipientele de depozitare, insa acesta intra si in alcatuirea unor produse mult mai avansate si mai cunoscute ca tehnologie precum: fabricarea masinilor, a telefoanelor, a produselor de igiena, a electronicelor si electrocasnicelor de uz larg etc.

 

Astfel, utilizarea si gestionarea resurselor de plastic este o problema de actualitate, in crestere, de la o zi la alta.

Insa, in ceea ce priveste platicul produs de fiecare dintre noi, exista o serie variata de solutii la care putem apela pentru a putea preveni intr-o mare masura poluarea mediului inconjurator.

Iata asadar cateva intrebuintari ale plasticului si respectiv, modalitati de a recicla plasticul simplu si rapid.

  

Una dintre principalele modalitati prin care poti recicla plasticul simplu si rapid e prin transformarea sticlelor si a cuvelor din plastic. Practic, dupa ce acestea si-au atins intrebuintarea pentru care acestea au fost concepute (respectiv depozitarea unor alimennte sau lichide), acestea pot fi decupate intr-un raport adecvat astfel incat sa fie transformate, de exemplu, in ghivece de flori. Astfel poti creea o modalitate simpla si accesibila de a-ti depozita aranjamentele florale si plantele care-ti vor imbunatati starea de spirit si nu numai. Daca ghivecele obtinute nu ti se par estetice, poti interveni cu un strat de vopsea sau le poti scufunda in ciment, pentru a obtine o forma mult mai placuta si o rezistenta mult mai ridicata.

O alta modalitate de a recicla plasticul e prin crearea unor covorase din capacele sticlelor. Poti lipi capacele intre ele astfel incat ele sa ia forma unui covoras extrem de practic si rezistent la umiditate, pe care-l poti amplasa de pilda in zonele foarte umede si alunecoase din casa ta.

Totodata, poti folosi recipientele de plastic pentru a repozita alte lucru, de exemplu, caserolele pot fi reutilizate pe post de cutie de bijuterii, iar sticlele de plastic provenite de la apa sau suc pentru a depozita sosurile, alcool etc.