Aeroportul Din Dallas Reciclează Uleiul Rămas

Uleiul de gătit rămas și uleiul de gătit în general, ar putea fi o soluție excelentă pentru combustibilul de aviație într-un viitor nu atât de îndepărtat. Un aeroport din Dallas testează deja acest lucru, luând uleiul rămas din cele 200 de restaurante din aeroport și reciclându-l în combustibil durabil pentru avioane. Această soluție ar putea reduce semnificativ impactul asupra mediului al celor 150.000 de zboruri care pleacă în fiecare zi de la aeroport către destinații din întreaga lume.

Aeroportul Internațional Dallas-Fort-Worth a venit cu soluția, care ajută la preluarea galoanelor de ulei de gătit rămași de la restaurantele din aeroport, care altfel s-ar risipi, creează o opțiune de combustibil alternativ, care a fost deja folosită pe un zbor Airbus.

Robert Horton, vicepreședintele DFW pentru afaceri de mediu a declarat pentru 5NBC/DFW: „Generăm o mulțime de deșeuri, o mulțime de produse nedorite care trebuie să meargă undeva. Ceea ce încercăm să facem este să găsim o modalitate de a elimina asta fără a crea un impact negativ.”

Combustibilul de aviație care este obținut din acest ulei rămas și grăsimi reziduale se numește combustibil pentru aviație durabil (SAF) și a fost lăudat de BP ca un salt uriaș către protocoale de zbor mai sustenabile

Combustibilul obișnuit pentru avioane necesită, de obicei, un raport mare energie/greutate, așa că o opțiune alternativă durabilă care nu utilizează CO2 care este propulsat în atmosferă nu este un lucru simplu de realizat.

Pentru a crea SAF, uleiul de gătit este rafinat și transformat într-un combustibil sintetic de aviație într-un proces care scoate oxigenul. Deoarece aeronava nu se poate baza pur și simplu pe combustibilul sintetic de aviație, este amestecat cu combustibil standard, astfel încât aeronava să poată zbura. După acest proces, avioanele alimentate cu SAF pot zbura cu 80% mai puține emisii, precum cele lansate în producție.

Pentru cei care se întreabă dacă SAF miroase a mâncare prăjită — s-ar putea să fii dezamăgit. Pratik Chandhoke, Managerul Serviciilor Tehnice al Renewable Aviation, Neste US, a declarat într-o declarație: „Nu miroase deloc a cartofi prăjiți. Dacă te uiți la lichidul în sine, este limpede ca apa și nu are miros în el.”

Aeroportul Internațional Dallas Fort-Worth speră să-și transforme toate zborurile pentru a fi neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2030. Aeroportul este un site pilot, iar restul lumii aviației urmărește să vadă cum funcționează și poate adopta acest lucru. metoda de asemenea.

Emisiile din aviație contribuie la 2% din totalul emisiilor globale, dar sunt încă în creștere. Chandhoke a spus: „Au început să realizeze că aviația și companiile aeriene joacă un rol important în emisiile la nivel global”.