Minuni ale lumii care inca exista

Minuni ale lumii care inca exista Minuni ale lumii care inca exista

Pentru următoarea vacanță puteți opta pentru plaje frumoase sau țări minunate de iarnă sau puteți face o excursie în istorie. 

Aceste patru minuni ale lumii sunt încă în picioare și le puteți vizita de fapt! Nu este prea târziu să vizitați aceste site-uri minunate, dar nu așteptați prea mult. Nu știi niciodată când vor dispărea aceste monumente.

Taj Mahal

Frumusețea pură a Taj Mahal din India este suficientă pentru a vă face să gâfâiți aerul. A fost nevoie de mai mult de 20 de ani pentru a construi după ce a fost comandat în 1632 de către împăratul Mughal, Shah Jahan. Structura superbă a fost de fapt construită pentru a găzdui mormântul soției sale preferate, Mumtaz Mahal. Taj Mahal primește aproximativ 8 milioane de vizitatori în fiecare an!

Coloseumul

Colosseumul din Roma, Italia, a fost deschis pentru prima dată în 80 d.Hr., după ce a fost nevoie de zece ani pentru a fi construit complet. Pentru a finaliza Colosseumul, au fost necesare 1,1 milioane de tone de beton pentru a se împerechea cu pietre și cărămizi. Este cel mai mare amfiteatru din lume!

Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc nu este doar uluitor, ci a fost și odată o necesitate. Făcut dintr-o serie de materiale, cum ar fi lemnul, piatra, cărămida și chiar pământul tamponat, zidul a servit drept protecție împotriva invadării dușmanilor timp de secole. Zidul a rămas de aproape 400 de ani, iar la sfârșitul secolului al XIX-lea a fost aproape demolat pentru a face loc drumurilor. Zidul are o lungime de aproximativ 8.851 km!

Marea Piramidă din Giza

Ce ar fi această listă fără Marea Piramidă de la Giza, uluitoare ?! Această lucrare dominantă de măiestrie este, de asemenea, cea mai veche dintre toate site-urile de pe lista noastră, domnind din 2560 î.Hr. Această piramidă este una dintre cele trei din complexul piramidei din Giza și este de departe cea mai impresionantă. Puteți organiza în continuare o călătorie pentru a vedea această uimitoare lucrare de arhitectură.