Orgasmul sau cum sa ajungi in vertijul culmilor

La cinema, totul pare atat de simplu: lumina este calda si filtrata, muzica este romantica, amantii se imbratiseaza (am asteptat asta de la inceputul filmului!) si isi misca, fara nici o greseala de stiff, corpurile perfecte, pentru a impartasi in mod simultan orgasmul. Dupa aceea, se privesc, intr-o expresie plina de beatitudinc, isi aprind o tigara, si gata.

Si totusi, ceva imi scapa: cum fac sa ajunga Ia aceasta armonie inca din prima noapte de dragoste, totu! pus pe o coregrafie erotica? Si de ce nu ni se arata niciodata enervarea pe care o poate produce un prezervativ care nu a fost introdus pe partea buna ?

Sau raceala pe care o produce intre doi amanti o pereche de chiloti Mickey, ca sa nu mai vorbim de cearceaful asortat al plapumei?

Si, ca sa terminam, cum fac ei ca sa ajunga intotdeauna la orgasm in acelasi timp?

Dezechilibrul barbat-femeie

In realitate, cuplurile tinere, si celelalte, se confrunta adesea cu aceeasi problema: barbatul atinge orgasmul inaintea femeii. Aceasta se explica prin diferentele fizice dintre barbat si femeie.

Barbatul ajunge la orgasm prin frecarea directa dintre penisul lui si vaginul femeii.

La femeie, procesul este mai degraba indirect: cand barbatul o penetreaza, clitorisul femeii este putin stimulat, ceea ce explica faptul ca ea are nevoie de mai mutt timp pentru a avea un orgasm. Si, din nefericire, se intampla de prea multe on ca femeiie sa se simta frustrate la sfarsitul actului sexual pentru ca barbatii nu tin seama indeajuns de aceasta diferenta.

Solutia: sa nu te grabesti. Si pe langa penetrare, barbatul poate stimula clitorisul femeii cu degetele. Oamenii de stiinta au putut sa constate ca, in aceste femeia este capabila sa aiba un orgasm la fel de repede ca barbatul.

In alte cazuri, teama de promiscuitate, de erotism si de tandrete este cea care it impinge in mod inconstient pe barbat sa ejaculeze repede pentru a pastra distanta. Si conflictele din cuplu care nu au fost formulate pot conduce la ejacu!area precoce a  barbatulul: el se razbuna in mod inconstient pe partenera lui (de aitfel, problema nu este in and obligatoriu legata de sex). Acestea fiind spuse, astfel de motive constituie mai degraba niste exceptii. Cu putina stapanire de sine (si putina rabdare, asta nu vine de la sine), nu este atat de greu sa-ti schirnbi obiceiunie.

Femeile au tendinta sa se preocupe prea mult de celalalt: de frica sa nu-l raneasca, ele simuleaza. Ele se tern, de asemenea, ca partenerul lor sa nu creada ca sunt frigide data nu au orgasm de fiecare data. Atata timp cat minciuna nu devine sisternatica, situatia nu e dramatica. Femeia poate sa fie obosita si sa aiba in aceiasi timp dorinta de a face pe plat partenerului. In schimb, data unul dintre parteneri nu mai are dorinta de a face dragoste si se forteaza totusi de frica sa nu fie judecat de celalalt, cupful este cu adevarat in pericol. E timpul ea fiecare sa se intrebe daca este nefericit impreuna cu celalalt.