Orgasm clitoridian – Orgasm vaginal

  • Miercuri, 4 Decembrie 2019
  • Diverse

Multi barbati si multe femei isi pun aceasta intrebare: unele femei sunt clitoridiene si altele vaginale? Orgasmul nu se poate declansa decat prin stimulare a clitorisului in cazul unora, si prin raport sexual,in cazul altora?

Ultam ca functia erotica este fructul invatarii, toate caile placerii se pot invata.Dar, trebuie sa stim ca acestea exista.

Spre deosebire de barbat care isi concentreaza cea mai mare parte a sensibilitatii sale la nivelul glandului penisului, se pare ca pentru femeie, placerea, orgasmul poate fi determinat de stimularea unor zone diferite:

  • Clitorisul este una dintre partite cele mai sensibile ale corpului femeii, rolul sau este exclusiv sexual. Senzorii de captare specifici voluptatii exista in numar mare in Clitorisul poate fi stimulat direct, prin mangaieri cu mana sau cu gura, sau indirect in timpul raportului sexual, prin intermediul labiilor mici.

  • Anumite zone ale vaginului, si, in special, peretele anterior al vaginului cu punctul G sau zona lui Grafenberg. Stimularea se poate face manual sau prin coit, barbatul situandu-se in spatele femeii.

  • Colul uterin care este stimulat prin miscarile de impingere efectuate de penis in timpul coitului.

Prin stimularea acestor zone, in mod izolat sau simultan, se poate declansa orgasmul.

Sa amintim ca orgasmul este un fenomen psiho-fiziologic care se declanseaza in creier si este insotit de manifestari fizice, in special, contractii ritmice ale perineului si ale uterului (aceste contractii nu sunt, intotdeauna, perceptibile) si de scaderea tensiunii sexuale.

Aceste orgasme provocate pe cal diferite au, uneori, o traire subiectiva care le este proprie:

  • Orgasmul declansat prin stimularea clitorisului este considerat de unele femei ca fiind cel mai intens.
  • Cel declansat prin raport sexual, prin stimularea peretelui anterior al vaginului in anumite pozitii si prin stimularea colului uterin, este considerat ca fiind mai interior, mai profund, dar mai putin intens si mai subtil. Este insotit de gafaieli, femeia isi tine respiratia si, uneori, in timpul orgasmului ea tipa.
  • Stimularea simultana a acestor zone diferite asocieaza senzatii intense si

FIECARE FEMEIE DESCOPERA CAILE DE OBTINERE A ORGASMULUI CARE II SUNT PROPRII, PRIN STIMULAREA SI POZITIILE PE CARE LE PREFERA, DAR NIMIC NU ESTE REALIZAT CU USURINTA, NIMIC NU ESTE STABILIT PENTRU TOTDEAUNA SI DE-A LUNGUL EXPERIENTELOR, SEXUALITATEA EVOLUEAZA, SE IMBOGATESTE.

Suntem departe de epoca in care se atribuia o superioritate morala sau afectiva unui anumit tip de orgasm… In prezent, doar calitatea placerii intre doi adulti care au fost de acord are importanta, care determina modul de a o obtine