Orgasmul in patru puncte, cele 4 puncte ale placeri

Cel mai adesea, nu indraznim sa-i spunem deschis celuilalt ceea ce ne place sau nu. Maniera lui prea brutala de a atinge sanii sau lipsa ei de convingere cand mangaie penisul. Nu este de-ajuns sa ii arunci deasupra celuilalt fara nici un cuvant pentru a avea placere. D-am dovada de naivitate data speram in tacere ca celalalt va sfarsi prin a-si da seama de ce ne face placere. Cat despre concluzia din oficiu ea „Din moment ce nu este in stare nici macar sa ghiceasca ce ma excita, inseamna ca nu ma iubeste”, ea este o grava eroare. Atunci, cum sa-l invatam pe celalalt sa ne cunoasca placerile,important este ca o astfel de discutie sa nu inceapa nici in timpul preliminarillor, nici imediat dupa actul sexual. Este mai bine sa discutam acest subiect cand ne petrecem o seara pe canapea, gustand dintr-un pahar cu bin, caci asta ne detensioneaza.Atentie sa nu-l jignim sau sa-l ranim pe celalalt, deci este mai bine sa evitam tonul ce repros, aitfel mesajul nu va fi transmis.

Orgasmul in patru puncte

Din partea stiintei s-a incercat sa se dea o definitie a functionarii orgasmului. Daca lasam la o parte chimia si jocul complicat al hormonilor, putem spune ca orgasmul se compune din patru faze:

  • In faza preliminara de excitare, sunt stimulate zonele erogene: gum, urechile, gatul, interior!!! coapselor, sanii, mameloanele (si la barbat). Penisul barbatului se intareste, iar vaginul femeii se
  • In faza „platou”, sanii femeii se intaresc, clitorisul si peretii vaginului se umfla, pentru ca Ia acest nivel circulatia sanquina se Ocazional, se observa la barbat, ca si la femeie, pete de roseata pe tot corpul, muschii se contracta, respiratia si ritmul cardiac se accelereaza.
  • In timpul orgasmului, care dureaza cateva secunde, barbatul ejaculeaza in timp ce la femeie muschii vaginului si ai uterului, precum si cei din jurul anusului, se contracta in medie de 3 pana la 10 ori. Prima treime a vaginului se stramteaza. La ambele sexe se constata o crestere a tensiunii arteriale.
  • In timpul fazei terminate, starea de excitare se diminueaza la barbat mai repede ca la femeie ceea ce pentru ea constituie un avantaj, acela de a avea mai multe orgasme unul dupa altul, data stimularea este continuata. In ce-l priveste pe barbat, lul ii trebuie mai intai un time-out.