Cele mai bune filme coreene

Cele mai bune filme coreene Cele mai bune filme coreene

Bong Joon-ho si capodopera sa din 2019, "Parasite" au socat lumea la inceputul lunii februarie, cand filmul a castigat cele mai importante onoruri la Premiile Academiei 2020. A fost clasat peste filme precum "1917", "Ford v Ferrari" si peste alte filme apreciate de critici, "Parasite" a devenit un fenomen cultural si a expus lumii frumusetea si mestesugul filmelor coreene. Datorita lui "Parasite" si a creatorului sau, publicul din intreaga lume va fi acum mai familiarizat cu filmele sale anterioare, precum si cu filmele produse de alti regizori coreeni.

Cinema-ul coreean a avut o istorie indelungata in ceea ce priveste producerea unora dintre cele mai inventive, artistice si socante filmele violente din lume. Pentru a facilita lucrurile pentru cei care doresc sa exploreze profunzimile lumii cinematografice coreene, in continuare este prezentata o lista cu X dintre cele mai bune filme coreene. De la povesti de dragoste si razbunare pana la cele ale familiilor care se reunesc in cele mai grele vremuri, iar dupa ce termini intreaga lista, daca ai abonament HBO, poti verifica si lista cu cele mai tari seriale de pe HBO pe https://foxi.ro/articol/top-seriale-hbo.

Poezie (2010)

Lansata in 2010, "poezia" lui Lee Chang-dong se concentreaza asupra unei femei in varsta, Yang Mi-ja (Yoon Jeong-hee), care a preluat recent o clasa de poezie dupa ce a fost diagnosticata cu boala Alzheimer si si-a dat seama ca nepotul ei este responsabil pentru agresiunea sexuala in grup a unei studente de sex feminin care s-a sinucis ulterior. Pe parcursul filmului, Yang este fortata sa se confrunte cu nepotul ei, mama victimei si parintii atacatorilor, in timp ce starea ei mentala se deterioreaza.

The Wailing (2016)

Lansat in 2016, "The Wailing" a lui Na Hong-jin prezinta povestea unui sat mic care a fost preluat de o epidemie misterioasa de furie si violenta la sosirea unui strain suspect. De-a lungul timpului, furia si suspiciunea se transforma in ceva mai sinistru pe masura ce satenii incep sa se ucida brutal intre ei. "The Wailing" prezinta performante convingatoare de la Kwak Do-won in calitate de detectiv de politie, Jong-goo si Hwang Jung-min ca Il-gwang, un saman care a fost angajat pentru a proteja satul, care este chemat pentru fiica lui Hwang, Hyo-jin (Kim Hwan -hee) care devine si ea infectata.

Burning (2018)

Lansat in 2018, filmul "Burning" al lui Lee Chang-dong urmareste ceea ce pare a fi un triunghi de dragoste care il implica pe aspirantul romancier Lee Jong-su (Yoo Ah-in), prietenul sau din copilarie Shin Hae-mi (Jeon Jong-seo) si Ben (infatisat de The Steven Yeun de la Walking Dead), dar pe masura ce complotul se desfasoara, ne dam seama ca este orice altceva in afara de o simpla trasatura romantica. Inainte ca Ham-mi sa plece intr-o calatorie in Africa, ea ii cere lui Jong-su sa aiba grija de pisica ei, Boil, in timp ce ea este plecata. La intoarcerea ei, Hae-mi i se alatura lui Ben, misteriosul si bogatul. Odata ce Ben ii dezvaluie lui Jong-su ce ii place sa faca in timpul sau liber, tonul imaginii se schimba complet.

Old Boy (2003)

Lansat in 2003, filmul "Old Boy" al lui Park Chan-wook (care nu trebuie confundat cu remake-ul american din 2013 al lui Spike Lee), este poate unul dintre cele mai dezgustatoare filme facute vreodata. Acest film plin de actiune, traumatizant si, in anumite puncte, dezgustator, spune povestea lui Oh Dae-su (Choi Mink-ski), care a fost inchis in ultimii 15 ani din motive necunoscute. Pe parcursul inchisorii sale intr-o camera de hotel, Oh isi petrece timpul pregatindu-se, planificand si contempland deciziile luate pe parcursul vietii care l-au condus acolo.

The Host (2006)

Cu mult inainte ca Bong Joon-ho sa produca "Parasite", "Snowpiercer" si chiar filmul subestimat din punct de vedere criminal "Okja", regizorul a fost ocupat cu filme precum "Memories Of Murder" si cu filmul monstru "The Host" din 2006. Atragand o multime de teme vazute in Parasite, "The Host" se centreaza in jurul lui Park Gang-du si a familiei sale, dupa ce fiica sa a fost rapita si mancata de un monstru care locuieste in raul Han din apropiere.