Top 5 cele mai bune seriale TV din toate timpurile

Top 5 cele mai bune seriale TV din toate timpurile Top 5 cele mai bune seriale TV din toate timpurile

Din primele zile ale televiziunii pana in epoca moderna de servicii de streaming si cabluri TV, micul ecran ne ofera ceea ce filmele nu pot in mare parte - povesti in curs de desfasurare, serializate, permitand spectacolelor si scriitorilor sa sape in personaje de-a lungul mai multor ani. Dovezile sunt ca traim intr-o epoca de aur a televiziunii, pline de personaje dramatice, seriale de fantasie cu buget mare si seriale SF cu valori de productie la nivel de film si mici emisiuni idiosincratice de la creatori diversi care au a cultivat fanbase-ul considerabil. In continuare este prezentata o lista cu top 5 cele mai buner seriale TV din toate timpurile, iar dupa ce o termini, daca esti un fan infocat al serialelor turcesti, nu uita sa verifici si lista seriale turcesti pe care trebuie sa le vezi neaparat in 2020.

Roma (2005-2007)

Inainte ca Game Of Thrones sa apara pentru a cuceri piata politica, Roma a transmis o poveste care croniciza atat folclorul la nivel de strada, cat si pe cel nascut in zilele in scadere ale Imperiului Roman. Lucius Vorenus al lui Kevin McKidd a fost vedeta aparenta aici, dar Ray Stevenson s-a indepartat frecvent de scene ca cel mai amuzant Titus Pullo. Si sa nu uitam de multa audienta a lui Mark Anthony Purefoy. Cate seriale TV il pot revendica pe John Milius printre creatorii sai? Doar acesta.

Farscape (1999-2003)

Terri White, redactorul-sef al Imperiului, ar putea insista sa il numeasca pe acesta ,,Fire Escape" pe podcast-ul TV Pilot, dar acest lucru nu ii micsoreaza puterea. Farscape imprumuta putin din toate, dupa care isi face propriul drum. Ideea centrala a seriei se concentreaza asupra astronautului uman John Crichton intr-o parte indepartata a universului, unde se leaga de un grup de extraterestri intrigant si este vanat de o cursa militara fara mila. Echipa Muppet a lui Jim Henson aduce viata mai multor creaturi si canalizeaza umorul si ciudatenia pentru a crea ceva memorabil. 

Big Little Lies (2017-prezent)

Big Little Lies avea sa fie intotdeauna un eveniment, cu o distributie care se lauda cu Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Zoe Kravitz si Laura Dern. Primul sau sezon s-a dovedit a fi un mare mister de crima bazat pe cartea lui Liane Moriarty, relocand actiunea din Australia catre comunitatea insulara din Monterey din California. Episodul de deschidere stabileste ca tensiunile din comunitate duc la uciderea unei victime - dar drama geniala dintre femeile sale de frunte este atat de implicata incat este usor de uitat la mijlocul sezonului ca violenta este la orizont. Spectacolul s-a dovedit atat de reusit incat a aparut un al doilea sezon cu Meryl Streep. 

Broadchurch (2013-2017)

Inainte de a deveni cel mai recent serial al doctorului Who, Chris Chibnall ne-a oferit aceasta serie de crime emotionale, cu performante de top. Alec Hardy, recluzivul lui David Tennant, si Ellie Miller, sunt detectivii de la Dorset insarcinati, in prima serie, sa gaseasca criminalul local Danny Latimer.

Viata pe Marte (2006-2007)

Un serial politist de concept inalt, care nu lasa niciodata ideea sa-i copleseasca caracterizarea, serialul trimite un politist din anii '00, Sam Tyler, John Simm, in timp, pana in anii '70 - o epoca mai cunoscuta pentru justitia aspra decat pentru politia comunitara cu care era obisnuit. Philip Glenister mesteca peisajul ca Gene Hunt, un barbat care s-ar fi incadrat chiar in The Professionals sau The Sweeney. Ciocnirea dintre modern si clasic a ramas o tensiune convingatoare in timpul rularii sale, in timp ce Sam a incercat sa-si dea seama exact de ce a sfarsit aruncat in timp.