Top 5 filme romantice coreene

Top 5 filme romantice coreene Top 5 filme romantice coreene

Cautati un film coreean care sa va reaminteasca de o iubire pierduta sau chiar va ajuta sa treceti peste o despartire? Nu cautati mai departe de aceasta lista a celor mai bune 5 filme romantice coreene, actualizate pentru 2020.

In calitate de centru de presa din Asia de Est, Coreea de Sud nu numai ca are drame TV romantice, ci si o multime de filme romantice. Coreea are comedii romantice, romante atipice, melodramuri si chiar romante fanteziste - creand un set de filme foarte diverse pentru fiecare ocazie, fie ca este vorba despre o despartire sau de prima intalnire.

Am compilat o lista de 5 filme care reflecta diversitatea bogata si calitatea romantismului coreean. Majoritatea acestor filme sunt din ultimul deceniu (avem pregatita si o lista cu seriale coreene pe Foxi.ro), desi am inclus cateva titluri de la inceputul anilor 2000, pe care nu veti dori sa le pierdeti.

Always

Inspirat de filmul Charlie Chaplin din 1931 City Lights, Always (alternativ cunoscut ca Only You) prezinta povestea de dragoste dintre un fost boxer numit Jang Cheol-min (interpretat de So Ji-sub) si un telemarketer feminin orb, numit Ha Jung-hwa (jucat de Han Hyo-joo).

Filmul prezinta contururile unui melodram tipic - personaj masculin cu un trecut intunecat, personaj feminin cu o conditie sanatoasa - dar nu devine niciodata prea excesiv. In schimb, Always ofera o privire sincera, dar totodata plina de iubire si plina de inflacarare la sacrificiile pe care oamenii le fac pentru a mentine iubirea in viata.

My Sassy Girl

Daca esti un milenar asiatic sau asiatico-american, probabil ca ai auzit despre My Sassy Girl. Aceasta comedie romantica din 2001 a fost un hit puternic in toata Asia de Est, atragand comparatii cu Titanic si ajutand la lansarea valului coreean. My Sassy Girl a atins viata multor tineri din Asia si nu numai. Filmul il urmareste pe Cha Tae-hyun, ca student la inginerie, care intalneste o fata Sassy jucata de Jun Ji-hyun.

Windstruck

Ti-a placut fata Sassy si vreti sa vedeti mai multe filme ca asta? Din fericire, exista Windstruck, in care joaca si Jun Ji-hyun si are acelasi regizor (Kwak Jae-yong) ca My Sassy Girl.

Dincolo de distributie si echipaj, exista o multime de similitudini intre cele doua filme. In Windstruck, Jun Ji-hyun joaca, de asemenea, un personaj puternic feminin: un ofiter de politie ambitios pe nume Yeo Kyung-jin. In timp ce incerca sa prinda un hot, ea prinde din greseala un profesor de fizica pe nume Go Myung-woo (interpretat de Jang Hyuk).

My Girlfriend is an Agent

Oferind o combinatie de romantism, comedie si actiune, Prietena mea este un agent se simte ca o versiune coreeana a lui Mr. & Mrs. Smith.

Actrita Kim Ha-neul si actorul Kang Ji-hwan ii interpreteaza pe agentii secreti Ahn Soo-ji si, respectiv, Lee Jae-joon. Agentii Ahn si Lee intra intr-o relatie dragoste-ura, dar nu stiu despre identitatile lor secrete respective. Necunoscut unul de celalalt, ambii sunt desemnati sa opreasca mafiotii rusi sa desfasoare o arma biologica in Coreea. In mijlocul unei romantisme tulburi, cei doi trebuie sa-si salveze vietile unul in spatele celuilalt.

Architecture 101

Pentru o poveste de nostalgie si iubire pierduta, nu cautati mai departe de Architecture 101 -un romantism emotionant coreean in care se intampla sa apara vedeta Suzy din grupul de succes K-pop Miss Miss.

Filmul incepe in zilele noastre, cand o femeie pe nume Yang Seo-yeon se apropie de un coleg de clasa vechi, pe nume Lee Seung-min, pentru a ajuta la proiectarea casei sale. Cei doi s-au cunoscut pentru prima data intr-o clasa de arhitectura, unde Lee a inceput sa se indragosteasca de Yang. Arhitectura 101 urmareste evolutia romantismului lor tanar, legand-o poetic de zilele noastre.