Obiceiuri periculoase de condus care iti distrug masina. Pe care dintre ele le faci?

Cumpararea unei masini este o investitie importanta, iar pentru majoritatea dintre noi, o masina este ceva ce ne dorim sa continuam sa functionete cat mai mult posibil. Dar, uneori, obiceiurile noastre proaste sunt cei mai rai dusmani ai masinii. Pentru care dintre ele sunteti vinovati?

1. Tineti piciorul pe frana in timp ce conduceti in pantaMulti soferi au tendinta de a tine piciorul pe pedala de frana in timp ce conduc in coborare, pentru a fi pregatiti sa se opreasca in orice moment. Acest lucru duce la supraincalzirea sistemului de franare si la uzarea placutelor de frana si a discurilor. Ceea ce trebuie sa faceti este trecerea la o treapta inferioara si initierea franarii motorului.

2. Alimentati cu combustibil numai atunci cand rezervorul este aproape golAtunci cand masina nu este utilizata, impuritatile mecanice se acumuleaza in rezervorul de combustibil, iar sedimentele se formeaza in partea inferioara. Mizeria intra in pompa de combustibil si in filtre, provocand daune. In timpul lunilor de iarna, asigurati-va ca intotdeauna lasati rezervorul cel putin jumatate umplut cu combustibil pentru a evita formarea unor cantitati mari de condens. In conditii de inghet, prezenta apei in rezervorul de combustibil poate duce la deformare si alte probleme.

3. Franarea frecventa”Pastrati distanta!” Asta ne invata la scolile de soferi. Dar daca franati in mod inutil, ar fi mai bine sa retrageti o suma de bani pentru inlocuirea regulata a placutelor de frana si a discurilor. Pentru a evita accidentele neplacute, nu uitati sa schimbati rapid furtunurile de frana si sa aveti grija asupra nivelului lichidului de frana.

4. Ignorarea sunetelor suspecteSunetele slabe si alte zgomote neobisnuite pot indica o functionare defectuoasa. Multi soferi tind sa ignore aceste semne si, ca rezultat, masinile lor raman adesea in mijlocul drumului. Daca masina dvs. incepe sa emita sunete nefiresti, asigurati-va ca identificati problema si o rezolvati la timp.. Va sprijiniti mana pe schimbatorul de vitezeMulti oameni au obiceiul de a-si sprijini mana pe schimbatorul de viteze in timp ce conduc. Acest lucru nu ar trebui facut din mai multe motive, cea mai evidenta fiind faptul ca aveti nevoie de ambele maini pe volan. Un alt efect daunator este faptul ca o presiune atat de mica, dar constanta asupra cutiei de viteze, deplaseaza sincronizatoarele si uneltele. Acest lucru, la randul sau, duce la probleme cu schimbarea vitezelo